Klana stipendira učenike, studente i sportaše. Ovo su iznosi

KLANA – Općina Klana raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima, u sklopu kojega će do kraja 2023. godine dodijeliti ukupno pet stipendija učenicima srednjih škola i studentima u pojedinačnom iznosu od 320 eura u sljedećim kategorijama: jednu stipendiju za učenike trogodišnjih srednjih škola te po dvije stipendije za učenike srednjih škola u trajanju od najmanje četiri školske godine, odnosno za studente.


Ričina

Stipendije se isplaćuju jednokratno, a najkasnije do 31. prosinca tekuće godine za prethodnu godinu. Pravo na stipendiju imaju učenici srednjih škola i studenti koji studiraju na redovitom studiju, koji su državljani RH i imaju prebivalište na području općine Klana najmanje jednu godinu prije raspisivanja ovog natječaja.

Učenici srednjih škola moraju u prethodnoj školskoj godini imati prosjek ocjena 4,50 ili viši; redoviti studenti moraju u prethodnoj akademskoj godini imati prosjek ocjena 4,00 ili viši i ostvarenih najmanje 60 ECTS bodova te da nisu apsolventi dulje od godinu dana; da prijavitelji nisu ponavljači razreda/akademske godine u kojoj se prijavljuju na natječaj te da ne koriste stipendiju prema nekoj drugoj osnovi.

Također, Općina Klana raspisala je i natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima i studentima sportašima. Do kraja 2023. godine dodijelit će tri stipendije od po 320 eura; dvije stipendije za učenike sportaše do 14 godina starosti i jednu stipendiju za učenike i studente sportaše od 14 do 27 godina starosti.

Uvjeti su da su prijavitelji članovi registrirane sportske udruge te da ne koriste stipendiju prema nekoj drugoj osnovi.

Bodovanje podnositelja prijave obavlja se na način da se zbrajaju bodovi općeg kriterija, a ako je potrebno i posebnog kriterija, uz napomenu da opći kriterij čine postignuti sportski rezultati. Posebni kriterij za dodjeljivanje sportskih stipendija ocjenjuje se na osnovi postignutog općeg uspjeha u prethodnoj školskoj/akademskoj godini.

Oba natječaja su otvorena do 11. studenoga ove godine, a sve informacije o potrebnoj dokumentaciji moguće je doznati na web-stranici Općine Klana, gdje su dostupne i prijavnice i potrebne izjave.

– Ove su godine povećani iznosi, s dosadašnjih dvije tisuće kuna na 320 eura, što odgovara iznosu od 2.411,04 kuna. U kategorijama u kojima je do sada bilo najviše prijava, a to su učenici četverogodišnjih srednjih škola, studenti i sportaši do 14 godina, nagradit će se po dvoje najboljih. Sa zadovoljstvom očekujemo prijave i jedva čekamo nagraditi najbolje, poručuje načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić.

 

Sanja Gašpert, Novi list 8. 11. 2023.
Foto - Sergej Drechler

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>