Osamdesetak mladih boćara i boćarica okupilo se u Klani

Prijavljenih 80 mladih polaznika s područja Čavli, Škrljeva, Hreljina, Rijeke, Drenove, Kastva, Matulja, Lovrana i Klane odmjerili su snage u disciplinama precizno koštivanje i precizno izbijanje

KLANA/MARINIĆI – Gotovo osamdesetak mladih boćara i boćarica okupilo se u Klani ne bi li pokazali znanje i vještine u ovom tradicionalnom sportu. Četvrto izdanje manifestacije Majhane (miće) boćarice i boćari koje se je u organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije i Boćarskog kluba “Sv. Rok” trebalo održati u Klani, zbog nevremena je preseljeno u boćariju u Marinićima, ali je zaključeno s jednakim veseljem i peharima.Prijavljenih 80 mladih polaznika s područja Čavli, Škrljeva, Hreljina, Rijeke, Drenove, Kastva, Matulja, Lovrana i Klane odmjerili su snage u disciplinama precizno koštivanje i precizno izbijanje, naravno, prilagođeno uzrastu i to u četiri kategorije, a najboljima su pripali i prihodni pehari za najboljeg koštadora i izbijača, ovisno o uzrasnoj kategoriji te pehar za najbolju ekipu.

Najbolji koštador i najbolji izbijač u kategoriji do osam godina bio je vrtićarac Thiago Milinović iz BK Klana, dok je u kategoriji od 8 do 10 godina najbolji koštador bila je Korina Klarić iz Matulja, a najbolji izbijač Berto Vozila iz Kastva. Pehare u kategoriji od 10 do 12 godina osvojili su Lorena Čolić iz Kastva u koštivanju te Zvonimir Pavletić iz BK Vargon u izbijanju, dok je u kategoriji od 12 do 15 godina najbolji u koštivanju i izbijanju bio Fran Kusturin iz Kastva, a kastavski su boćari bili najbolji i u ekipnoj kategoriji.

Iz BK “Sv. Rok” Klana osim rezultata kazali su nam kako je riječ o natjecanju za početnike, odnosno za mlađe dobne kategorije do 15 godina s područja naše županije, a koji Boćarski savez PGŽ provodi kao partner u Erasmus+ projektu “Boccia, pljočka and bulin – Next generation TSG”. S željom da ovaj tradicionalni sport promovira među mladim generacijama, natjecanju se priključio i klanjski boćarski klub koji je prošle zime pokrenuo rad s djecom te učenje vještina boćanja prenosi na dvadesetak malih i mladih Klanjaca i Klanjica.

 

Bruna Matičić, Novi list 2. 6. 2023.
Foto - Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>