Sportu i kulturi u Klani 43.300 eura

Uz prikladne namirnice, blagdanskom raspoloženju doprinijeli su i prigodni ukrasi te fotopoint

KLANA – Općina Klana iz svog proračuna ove godine planira izdvojiti ukupno 43,3 tisuće eura kojima će sufinancirati svoje sportske klubove te kulturne i ostale udruge, a rezultati natječaja provedenoga početkom ove godine nedavno su objavljeni na mrežnoj stranici Općine. Sukladno natječaju Općina Klana u 2023. godini planira izdvojiti ukupno 36 tisuća eura za sufinanciranje javnih potreba, programa i projekata usmjerenih na rad u području sporta, dok će se za kulturu i ostale djelatnosti izdvojiti 7,3 tisuće eura.Prema rezultatima natječaja, Udruzi umirovljenika Općine Klana planira se dodijeliti ukupno 1.700 eura namijenjenih druženju u Liscu te izletima u 2023. godini, dok se udrugu Maškare Studena planira sufinancirati s 1.200 eura, a koje su namijenili pokrivanju troškova maškaranih događanja u ovoj godini. Klanjskim mačkarama dodijelit će se ukupno 1.400 eura za sudjelovanje na karnevalima te pripremu i objavu slikovnice »Majhane klanjske mačkarice«. Društvo za povjesnicu Klana Općina će sufinancirati s 1.500 eura za provedbu njihova plana i programa u 2023. godini, a isto toliko dodijelit će se i Pjevačkom zboru »Matko Laginja« za njihovu glazbenu i koncertnu djelatnost.

Za projekte i programe koji doprinose razvoju sporta iz klanjskoga proračuna izdvojit će se ukupno 36.000 eura, od čega će se 26.900 eura dodijeliti Nogometnom klubu Klana, i to za tri djelatnosti. Za omogućavanje uvjeta funkcije objekta i natjecanja za rad s djecom i mladeži dodijelit će se 9.300 eura, s istim će se iznosom sufinancirati priprema i natjecanja mladeži, dok će za pripremu i natjecanja djece mlađih uzrasta NK Klana dobiti 8.500 eura. Boćarski klub Sv. Rok Klana u 2023. godini dobit će 3.500 eura za natjecanje u 1. hrvatskoj boćarskoj ligi, a Boćarskom klubu Studena za ligašku sezonu dodijelit će se 1.800 eura. Što se sportskih udruga tiče, Općina Klana sufinancirat će još i Kick boxing klub »Fight klub« Klana s 2.800 eura za školu sportova za djecu i mladež i sudjelovanje na natjecanjima i turnirima te Planinarsko društvo Pliš s 1.000 eura namijenjenih rekreacijskom planinarenju.

Udrugama, društvima i klubovima omogućen je uvid u ocjenu projekata i programa koje su prijavili za sufinanciranje s prethodno podnesenim zahtjevom, pa i mogućnost podnošenja prigovora na natječajni postupak, dok će se za odobrene programe potpisati posebni ugovori radi uređenja međusobnih prava i obaveza za provedbu sufinanciranih projekata i programa.

Bruna Matičić Novi list 4. 4. 2023.
Foto: Sergej Drechsler

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>