Prvi put nakon 40 godina proslavljena misa na klanjskoj Gradini, održan i piknik

Birao se najbolji kolač od jabuka, a od velikog broja uključenih mještanki, najboljim je proglašen kolač Laure Štokom.

Svetom misom na otvorenom, na klanjskoj Gradini i prigodnim druženjem danas je proslavljen blagdan Presvetog Trojstva u Klani.

Na inicijativu župnika Kristijana Malnara, prvi put nakon 40 godina na Gradini, odnosno mjestu gdje je nekada bila Crkva svete Trojice koja je uništena u razornom potresu 1870. godine, održana je Sveta misa na blagdan Svetog Trojstva koja je okupila veliki broj mještana Općine Klana.Župnik Malnar za mještane je priredio prigodno druženje i piknik u centru Klane te su okupljeni Klanjci i Klanjice nakon svečanog misnog slavlja uživali u sunčanom danu i kasnijem natjecanju za najbolji kolač od jabuka, a od velikog broja uključenih mještanki, najboljim je proglašen kolač Laure Štokom.

Načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić koja se našla u žiriju zahvalila se župniku Kristijanu Malnaru na predivnoj ideji te svim mještanima koji su se priključili druženju.

– Kaštel gradina aktivno se počeo obnavljati 2017. godine s ciljem da se na tom mjestu održavaju različite manifestacije te da ona postane zaštitni kulturni znak Klane. Misa na Gradini održala se nakon punih 40 godina te se osobno zahvaljujem našem župniku što je došao na ideju. Drago mi je da je Gradina, osim kulturne, dobila i jednu novu dimenziju – vjersku i da su naši mještani to objeručke prihvatili te se nadam da će se ova tradicija nastaviti, poručila je načelnica Željka Šarčević Grgić.

Bruna Matičić Novi list 12. 6. 2022.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>