U Klani će kraj škole uskoro postaviti ležećeg policajca

Između ostalog, na sjednici klanjskog Općinskog vijeća bilo je govora o problemima u prometu i rješavanja brze vožnje.

Vijećnici Općine Klana na posljednjoj su sjednici jednoglasno izglasali odluku kojom su donijeli odluku o Etičkom kodeksu ponašanja nositelja političkih dužnosti u Općini Klana, a u ostatku sjednice dotaknuli stanovništvu važnih komunalnih pitanja.

Odluka o Etičkom kodeksu donesena je radi usuglašavanja s novim Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, a njome se uređuje sprječavanje sukoba interesa između privatnog i javnog u obnašanju dužnosti članova Općinskog vijeća i članova radnih tijela Općinskog vijeća te pitanja od značaja za sprječavanje sukoba interesa. Uz navedeno, na općinskom je vijeću istaknuta i potreba o skorašnjem osnivanju Etičkog odbora i Vijeća časti.(Pre)brza vožnja

Osim ove odluke, veći dio sjednice bio je rezerviran za aktualni sat, a kao i svaki put, i na ovoj su se sjednici općinski vijećnici dotakni pitanja značajna za klanjsko stanovništvo. Između ostalog, govorilo se o problemima u prometu i rješavanja brze vožnje, kako u Klani, tako i u ostalim općinskim mjestima.

– Uspjeli smo ishodovati dozvolu za ležećeg policajca kod pješačkog prijelaza na prometnici u blizini osnovne škole. Projekt je u tijeku, a prema informacijama Županijske uprave za ceste, trebao bi biti realiziran do početka školske godine, kazala je načelnica Željka Šarčević Grgić.

Također, vijećnici su se složili kako bi se u području Zatrepa mogao iscrtati znak stop na kolniku, budući da mnogi ne poštuju pravila i prebrzo voze u okolini gdje se nerijetko igraju djeca. Prijedlog o postavljanju ležećeg policajca upućeno je i za mjesto Lisac, ali to, nažalost, neće biti moguće realizirati, jer bi se njime onemogućio prolazak ralica u zimskim mjesecima.

Osim prometa, riječi je bilo i o groblju u Klani koje se fizički počelo širiti. Prema riječima općinskih vlasti, uskoro se može očekivati i detaljan plan uređenja groblja, ali i idejno rješenje prema kojem će se do kraja godine ishodovati i građevinska dozvola.

Ljetne manifestacije

Tijekom sjednice razgovaralo se i o upisima u dječji vrtić za nadolazeću pedagošku godinu 2022./2023. Naime, u klanjski dječji vrtić ostalo je neupisano četvoro djece, a razlog tomu jest taj da nisu ispunili kriterije. O konkretnoj situaciji u kojoj je jedno dijete ostalo neupisano, iako prema riječima vijećnice Sanje Sušnik ispunjava sve uvjete, općinska je vlast napomenula da će se od vrtića tražiti popis i objašnjenje.

Na kraju, načelnica Šarčević Grgić naglasila je da se aktivno pripremaju Klanjske ljetne večeri koje će se i ove godine održavati na Gradini, ali i brojni ostali zabavni programi te prigodno slavlje za Rokovu i proslava Dana Općine Klana.

Bruna Matičić Novi list 16. 6. 2022.
Foto: Vedran Karuza

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>