U Klani besplatne poduke engleskog za penzionere, nezaposlene i učenike

Dio nastave odvijat će se i vani, u prirodi, gdje će se staviti fokus na primjenjivanje stečenog znanja te će se dio nastave baviti ekologijom i zaštitom prirode

KLANA – Od sredine veljače svi zainteresirani umirovljenici, nezaposlene osobe starije životne dobi i djeca osnovnoškolske dobi moći će besplatno pohađati poduke engleskoga jezika koje će u sklopu projekta »Speak Up!« provoditi studenti, članovi Udruge studenata anglistike Slang s Filozofskog fakulteta u Rijeci. Naime, Udruga studenata anglistike Slang za projekt »Speak Up!«, čiji je cilj upravo pružanje poduka engleskog jezika navedenoj skupini stanovništva na području Općine Klana, ostvarila je bespovratna sredstva u iznosu od 6.000 eura, a financira ga Europska unija kroz program Europskih snaga solidarnosti.Jednom tjedno

– Općinu Klana kao zajednicu u kojoj ćemo provoditi projekt odabrali smo nakon razmatranja više opcija. Mogućnost provedbe poduka u prostoru Multimedijalnog centra u Klani zasigurno je dodatna pogodnost koja je prevagnula. Također, osim prostora Centra, na raspolaganju nam je i nova, interaktivna multimedijalna oprema poput pametne ploče, laptopa, tableta, projektora koje će nam uvelike pomoći u poučavanju i poduke učiniti zanimljivijima za polaznike, rekao je Nevio Reiter, predsjednik Udruge Slang. Uz njega u provedbi ovoga projekta aktivno sudjeluju i članovi Mislav Ružić, Hanny Karlić, Helena Valjak te Ivan Vid Čakarević Kršul, a sve pod mentorstvom Eszter Baričević-Tamaskó s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Prema riječima Nevia Reitera, poduke bi trebale započeti sredinom veljače, a za svaku će se skupinu, umirovljenike i djecu, održavati jednom tjedno sve do kraja 2022. godine. Ono što naglašava jest da će se one razlikovati od učenja engleskog jezika u školi i prilagođavat će se potrebama polaznika.

Polaznici sukreatori

Polaznici će se moći izjasniti o tome što žele učiti od kulture anglofonih područja, književnosti, pojmova iz svakodnevnog govora, fraza, internetskog rječnika, dok će osnovnoškolcima, uz navedeno, pomagati u obavljanju školskih obaveza i priprema za ispite. Također, dio nastave odvijat će se i vani, u prirodi, gdje će se staviti fokus na primjenjivanje stečenog znanja te će se dio nastave baviti ekologijom i zaštitom prirode.

Studenti prošloga tjedna svoj projekt predstavili i Udruzi umirovljenika Općine Klana, ali i učenicima Osnovne škole Klana te su ih pozvali da se uključe.

Svi zainteresirani prijaviti se mogu putem Facebook stranice Udruge studenata anglistike Slang ili voditeljici Multimedijalnog centra Klana Ivani Marinčić, a moći će se naknadno priključiti i tijekom trajanja projekta.

Bruna Matičić, Novi list 27. 1. 2022.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>