Uskoro počinje prodaja novih građevinskih terena u Kalužici

Radi se o 7 terena za koje će Općina kroz 15 dana raspisati javni natječaj za prodaju. Cijena terena površine otprilike 800 »kvadrata« svaki, je oko 20.000 eura

KLANA – Općina Klana uskoro kreće s prodajom novih građevinskih terena na području Kalužice, a s odlukom o prodaji nekretnina jednoglasno su se složili i Općinski vijećnici na posljednjoj sjednici.Na prostoru Kalužice pripremljeno je, parcelizirano i procijenjeno ukupno sedam građevinskih terena za koje će Općina Klana u sljedećih 15 dana raspisati javni natječaj za prodaju.

Cijena građevinskih terena površine otprilike 800 četvornih metara svaki, iznosi oko 20.000 eura. Uz navedene terene, na području Kalužice postoji oko 40 tisuća kvadrata za koje će se natječaj naknadno raspisati nakon procjene i parcelizacije, a osim toga zainteresiranima Općina nudi i mogućnost individualne parcelizacije.

Uz odluku o prodaji nekretnina, na sjednici su usvojene izmjene i dopune Statuta Općine Klana, koji je bilo potrebno uskladiti s novim Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi RH. Najznačajnije promjene odnose se na smanjenje broja članova Općinskog vijeća, kojih će po novome biti 9 umjesto dosadašnjih 11. Osim toga, ukinuta je funkcija zamjenika općinskog načelnika, a prihvaćen je prijedlog o odabiru privremenog zamjenika za slučaj kada načelnik ne bude mogao obavljati dužnost.

Posljednja odluka koju su vijećnici prihvatili odnosi se na izmjenu odluke o komunalnoj naknadi, odnosno oslobođenje poduzetnika od plaćanja komunalne naknade. Zbog otežane gospodarske situacije Općina Klana odlučila je osloboditi od plaćanja komunalne naknade one poduzetnike kojima rad nije obustavljen, ali bilježe značajan pad u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Sljedeća sjednica Općinskog vijeća u Klani dogovorena je za 24. veljače, kada će izglasati i preostale akte Statuta s ciljem usklađivanja sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

 

Bruna Matičić Novi list 18. 2. 2021.
Foto: Sergej Drechsler

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>