Čuvaju uspomenu na dobre ljude koji su im pomogli: Obitelj iz Gline teletu nadjenula ime – Klana

Obitelj Slavnić od potresa je živjela u improviziranom šatoru u svomu dvorištu, sve do prošloga tjedna, kada su ih mještani naše općine Klana razveselili stambenim kontejnerom

Obitelji Slavnić u Vlahovićima nedaleko Gline prošloga tjedna otelila se krava, a mladom su teletu nadjenuli simbolično ime Klana, kao uspomenu na dobre ljude i pomoć koju su im pružili u trenutku kada im je ona bila najpotrebnija.Obitelj Slavnić od potresa je živjela u improviziranom šatoru u svomu dvorištu, sve do prošloga tjedna, kada su ih mještani naše općine Klana razveselili stambenim kontejnerom. Riječ je o kontejneru za koji su udruge, društva i klubovi organizirali humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava, a kasnije ga u potpunosti opremili i uredili za život.

– Kuća obitelji Slavnić izvana, na prvi pogled, nije jako stradala, ali iznutra je sva ispucala i prijeti joj urušenje, dok se sa svakim novim potresom puknuća šire, i obitelji je zabranjen ulazak. Imaju štalu punu blaga, 30 krava i teladi, stoga nemaju puno vremena razmišljati o nepogodama, rekao je Nedeljko Simčić, predsjednik Udruge umirovljenika koja je inicijator ove hvalevrijedne akcije.

Dodaje kako je posjet obitelji Slavnić bio zaista emotivan, a tijekom njega jedna od njihovih krava se otelila. Budući da su Klanjci spremno pomogli u dolasku na svijet mladog teleta, obitelj mu je, u znak zahvalnosti, nadjenula i više nego simbolično ime.

Tako mlado tele imena Klana u Vlahovićima raste kao simbol pomoći, zajedništva i empatije ljudi spremnih pomoći jedni drugima u teškim trenucima.

Bruna Matičić Novi list 5. 2. 2021.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>