Terra Liburna

Klana: Odobreno sufinanciranje obnove stolarije kinosale, stiže novac i za dječje igralište i fitness-park

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sufinancirat će projekt vrijedan 431.250 kuna u iznosu od 90 posto, s više od 388 tisuća kuna. Općina Klana radi i projektnu dokumentaciju za cjelokupnu obnovu kinosale

KLANA – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je Općini Klana sufinanciranje projekta obnove stolarije na kinosali u Klani. Projekt je ukupno vrijedan 431.250 kuna, a Agencija će ga sufinancirati u iznosu od 90 posto, odnosno s više od 388 tisuća kuna, dok će preostalih deset posto sufinancirati Općina Klana, koja je projekt prijavila preko Lokalne akcijske grupe Terra Liburna, a u sklopu operacije »Ulaganje u pokretanje, poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«.Novi projekti

– Radimo projektnu dokumentaciju i za cjelokupnu obnovu kinosale u unutrašnjosti, a taj ćemo projekt također prijaviti za dobivanje europskih sredstava. Također, pripremamo se i za prijavu za natječaj za proširenje groblja, kaže načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić. Dodaje kako je sve ovo potvrda činjenice da je ovo godina projekata za Općinu Klana. Nakon što smo putem europskih sredstava izgradili reciklažno dvorište, organizirali Dane zdravlja, dobili sredstva preko LAG-a za još nekoliko projekata, možemo reći da je Općina Klana uspješna u povlačenju europskih sredstava.

Također, pripremamo se i za natječaj za novi krug projekta Zaželi – zapošljavanje žena, koji se financira u potpunosti (100 posto) iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., zaključuje Šarčević Grgić. Općina Viškovo kao nositelj projekta i Općina Klana kao partner u prvom krugu ovog projekta zaposlili su na radno mjesto gerontodomaćica ukupno 15 dugotrajno nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su bile prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a na 24 mjeseca.

Suradnja s Viškovom

Općina Viškovo zaposlila je šest gerontodomaćica koje su pružale pomoć i podršku za nešto manje od 50 korisnika, dok je Općina Klana zaposlila devet gerontodomaćica koje su pružale pomoć za nešto više od 50 korisnika starije životne dobi. U projekt su kao korisnici bile uključene starije i nemoćne osobe kojima su gerontodomaćice tijekom protekle dvije godine pružale pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju higijene i čistoće stambenog prostora, pomagale im pri oblačenju i svlačenju, u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), u socijalnoj integraciji, pružale im podršku razgovorom i druženjem te time doprinijele podizanju kvalitete njihovih života.

Stiže novac i za dječje igralište i fitness-park

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nedavno je Općini Klana odobrila i sufinanciranje projekta izgradnje dječjeg igrališta i fitness-parka na otvorenom u sportskoj zoni, na području iza Vatrogasnog doma, pored pomoćnog igrališta Nogometnog kluba Klana. Projekt vrijedan blizu 414 tisuća kuna Agencija će sufinancirati u iznosu od 90 posto, a preostalih deset posto iznosa sufinancirat će Općina Klana, koja je projekt prijavila preko Lokalne akcijske grupe Terra Liburna, a u sklopu operacije »Ulaganje u pokretanje, poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«.

Sanja Gašpert Novi list 4. 8. 2021.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>