OŠ Klana na blagdanskom druženju prikupila novac za Udrugu sindrom Down – Rijeka 21

Udruga će sredstva iskoristiti za nabavu sirovina radionice izrade sapuna, što je radna terapija štićenika, a dogovoren je i posjet učenika Udruzi

KLANA – U susret Božiću Osnovna škola “Klana” održala je humanitarno blagdansko druženje u školskom parku na otvorenom u sklopu kojeg je prikupila 2.630 kuna. Učitelji i učenici škole koji su ove godine prvi put organizirali adventsko druženje, školski su park pretvorili u pravu božićnu čaroliju svjetla, a veseloj atmosferi pridružilo se mnoštvo mještana, roditelja i učenika koji su uživali u toplom čaju i fritulama, božićnim i zabavnim pjesmama koje je izvodio školski zbog “Laginjići” te bivši i sadašnji učenici iz benda “Raspad sistema” te druženju i fotografiranju s Djedom Božićnjakom.Najmlađi učenici škole svih su razveselili živim jaslicama i uprizorenjem rođenja Isusa, a za ovaj humanitarni događaj izradili su i brojne božićne ukrase. Tijekom večeri prikupljeno je 2.630 kuna koje je Osnovna škola “Klana” odlučila donirati Udruzi sindrom Down – Rijeka 21.

Udruga će sredstva iskoristiti za nabavu sirovina radionice izrade sapuna, što je radna terapija štićenika, a dogovoren je i posjet učenika Udruzi, istaknula je ravnateljica OŠ “Klana” Jelena Grbčić Samardžić. Ovom prilikom zahvalila se Gradskom kazalištu lutaka na potpori u tehnici te Šumariji Klana i svim učenicima i djelatnicima škola na trudu i entuzijazmu.

-Toplina, mir, povezanost i ispunjenost osjetio se u ovim najljepšim danima u godini stoga se ovim Adventom probudila čarolija nadolazećeg Božića. Nadamo se da ćemo ovo blagdansko druženje nastaviti i sljedećih godina, zaključila je.

Bruna Matičić Novi list 22. 12. 2021.
Foto: Jelena Grbčić Samardžić

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>