NK Klana dobiva općinsku nagradu za izuzetan doprinos razvoju sporta

KLANA – Na prvoj radnoj sjednici nakon konstituiranja Općinsko vijeće Općine Klana jednoglasno je imenovalo stalna radna tijela Općinskog vijeća Klane te donijelo odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Klana. Tako Nogometnom klubu Klana Općina dodjeljuje nagradu povodom 90 godina djelovanja za izuzetan doprinos razvoju sporta na području općine Klana, promidžbi klanjskoga kraja i sportskom odgoju niza generacija. Uz pisano priznanje NK Klana dodjeljuje se i nagrada u visini od 3.000 kuna. Priznanje za izniman doprinos očuvanju mjesnoga govora i tradicijskih običaja Lisca i novčana nagrada od 1.000 kuna dodijelit će se Sonji Surina, dok će jednaku novčanu nagradu, 1.000 kuna, dodijeliti i Boćarskom klubu »Studena« za izuzetan sportski rezultat postignut u 2021. godini.Uz navedene, Općina Klana priznanje i novčanu nagradu u visini od 800 kuna dodijelit će i Ariani Gauš, učenici generacije u školskoj godini 2020./2021. Osnovne škole »Klana«, za postignute izvanredne rezultate tijekom osmogodišnjeg školovanja. Na sjednici je jednoglasno izabrana Komisija za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost koju čine predsjednik Dušan Štemberger, potpredsjednica Marina Simčić te Valerija Valenčić Turina kao član. Također, jednoglasno su izabrani i odbori Općinskog vijeća Klane. U Odbor za socijalna i zdravstvena pitanja imenovani su Sanja Flajšman-Raspor, predsjednica, Vedrana Piković, potpredsjednica, i Igor Iskra, član.

Odbor za poljoprivredu i stočarstvo čine Valter Štemberger, predsjednik, Marko Marinac, potpredsjednik, i članica Marina Poklar. U Odbor za grobljanska pitanja izabrani su Olga Rudin, predsjednica te Siniša Štokom, potpredsjednik i članovi Lidija Laginja Šljivić, Anton Šebelja i Davor Jardas. Odbor za gospodarstvo, financije i proračun, komunalni sustav, razvoj, prostorno planiranje i zaštitu okoliša čine predsjednik Lučijano Raspor, potpredsjednik Nenad Marinac i članovi Dražen Gajica, Matija Laginja, Renata Simčić, dok su u Odbor za društvene djelatnosti i međudržavnu i međuopćinsku suradnju izabrani Antonija Iskra kao predsjednica te Miljenko Kalčić kao potpredsjednik i članica Karmen Simčić.

Odluka koju vijećnici na sjednici nisu usvojili jest ona o otkupu, odnosno stjecanju nekretnine za koju su vijećnici HDZ-a Marin Zubalj i Sanja Sušnik glasali »protiv«, dok su vijećnici Akcije mladih i Kvarnerske inicijative Igor Iskra i Dražen Gajica bili suzdržani. Riječ je o odluci kojom bi Općina Klana otkupila prizemlje zgrade na adresi Klana 79, koja je u suvlasništvu DI Klana.

– Općina Klana mislila je otkupiti prostor što je u interesu i trgovine i prostorije Udruge umirovljenika, koja djeluje u prizemlju zgrade, pojasnila je načelnica Željka Šarčević Grgić.

Bruna Matičić Novi list 23. 7. 2021.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>