Općina prijatelj djece

U Klani namjeravaju graditi novo dječje igralište i fitness park na otvorenom

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekt će sufinancirati s 90 posto sredstava, ostatak će namiriti Općina Klana, koja kreće u pokretanje postupka javne nabave

KLANA – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je Općini Klana sufinanciranje projekta izgradnje dječjeg igrališta i fitness-parka na otvorenom u sportskoj zoni, na području iza Vatrogasnog doma, pored pomoćnog igrališta Nogometnog kluba Klana.Projekt vrijedan blizu 414 tisuća kuna Agencija će sufinancirati u iznosu od 90 posto, a preostalih deset posto iznosa sufinancirat će Općina Klana, koja je projekt prijavila preko Lokalne akcijske grupe Terra Liburna, a u sklopu operacije »Ulaganje u pokretanje, poboljšanje i proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu«.

– Riječ je o idealnoj lokaciji za takvu vrstu sadržaja za naše najmlađe, ali i njihove roditelje. Na ideju o takvom projektu došli smo prije nekoliko godina i izuzetno smo sretni što će konačno krenuti njegova realizacija. Namjera nam je objediniti sportsku zonu s centralnim dječjim igralištem koje će biti opremljeno sa spravama za sigurnu i nesmetanu dječju igru, ali i s nekoliko fitness-sprava kako bi se i roditelji mogli rekrearirati dok se njihova djeca igraju. Nakon što nam je odobreno sufinanciranje projekta, krećemo u pokretanje postupka javne nabave, odnosno izbor izvođača radova te očekujemo kako bi radovi mogli krenuti već ove jeseni, kaže načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić. Dodaje kako će novo dječje igralište biti potpuno opremljeno sadržajima i spravama po najnovijim standardima.

Za Općinu Klana uistinu se može kazati da je Općina – prijatelj djece jer je u proteklim godinama svako naselje na području klanjske općine dobilo prekrasna i funkcionalna dječja igrališta, od kojih su neka detaljno obnovljena, a neka, poput igrališta u Liscu, novoizgrađena. Na klanjskom je području pet dječjih igrališta – po jedno u Škalnici, Studeni i Liscu te dva u Klani.

Sanja Gašpert Novi list 30. 7. 2021.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>