U Klani otvorena ljekarna

Prostor ljekarne nalazi se u središtu mjesta, na adresi Klana 225, a ljekarnu je otvorila Zdravstvena ustanova za ljekarničku djelatnost Ljekarne Pahor, uz punu podršku Općine Klana

KLANA – Ovoga tjedna u Klani je otvorena ljekarna, čime je Općina Klana koja uključuje četiri naselja i gotovo dvije tisuće stanovnika, dobila nužno potreban sadržaj budući da je ljekarničku djelatnost dosad obavljao ljekarnički depo.Prostor ljekarne nalazi se u središtu mjesta, na adresi Klana 225, a ljekarnu je otvorila Zdravstvena ustanova za ljekarničku djelatnost Ljekarne Pahor, uz punu podršku Općine Klana.

– Otvorenjem ljekarne svakako se poboljšala zdravstvena i farmaceutska usluga za naše mještane. Mi do sada nismo imali pravu ljekarnu već depo lijekova i ljekarna je definitivno nužna u našoj općini. Na dobrobit je svih mještana, posebice stanovništva starije životne dobi. Drago mi je da naši mještani više neće morati odlaziti van općine, već će cjelokupnu primarnu zdravstvenu uslugu moći dobiti u centru Klane, budući da je ljekarna nekoliko koraka udaljena od ambulante, komentirala je načelnica Željka Šarčević Grgić te usput istaknula kako će fasada, koju vlasnici uskoro planiraju obnoviti, uljepšati i oplemeniti izgled mjesta.

Radno vrijeme Ljekarne Klana usklađeno je s radnim vremenom ambulante opće medicine, pa će ponedjeljkom, srijedom i petkom raditi ujutro, od 7 do 15 sati, a utorkom i četvrtkom popodne od 13 do 19.30 sati, te će otvorena biti i subotom od 9 do 12 sati.

Novotvorena ljekarna mještanima Općine Klana trebala bi uvelike povećati razinu medicinske usluge, jer će stanovnici na jednom mjestu imati veliki izbor lijekova, onih na recept, ali i raznih analgetika i antipiretika, ostalih farmaceutskih proizvoda, zatim dodatke prehrani, te program zdrave prehrane i dermokozmetike.

– Također, u prostoru imamo i laboratorij za izrađivanje magistralnih lijekova i galenski pripravaka koji se za svakog pacijenta izrađuju po receptu. Osim lijekova na recept, u prostoru imamo kutak za savjetovanje gdje će pacijenti moći dobiti dodatan savjet o djelovanju lijeka, terapiji i kombinaciji lijekova koje uzima, te će moći izmjeriti tlak i šećer u krvi.

Mogu pronaći sve što trebaju kada se razbole ili kada žele sačuvati zdravlje te dobiti savjet i preporuku, pojasnila je vlasnica i magistra farmacije Jasminka Pahor izrazivši pritom zadovoljstvo što su mještanima, od kojih su poneki dolazili i u njezinu ljekarnu na Viškovu, olakšali dolazak do lijekova.

 

Bruna Matičić Novi list 11. 2. 2021.
Foto: Sergej Drechsler

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>