Klanjci su kupili i opremaju kontejner za tročlanu obitelj

Na područje Petrinje, u mjesto Cepeliš, prevezeno je i 310 bala sijena kao pomoć za ishranu stoke k obitelji Dumbović koja uzgaja konje i krave, a kojima je potres srušio staju i uništio zalihe sijena

KLANA – Mještani Općine Klana pomažu potresom pogođenim područjima i pokazuju svoje veliko srce. Velikodušno su se odazvali humanitarnoj akciji prikupljanja potrepština za stradale koje su uputili u Petrinju, Sisak i Glinu, a organiziran je i niz drugih inicijativa, poput akcije prikupljanja lijekova i medicinskih potrepština, dok se u Osnovnoj školi Klana prikupljao pribor za petrinjske osnovnoškolce.Brojne inicijative

– Nakon uspješne humanitarne akcije prikupljanja pomoći za potresom pogođena područja u sklopu koje su tri puna kombija prehrambenih, sanitarnih i drugih potrepština otpremljena put Petrinje, Siska i Gline, Udruga umirovljenika Općine Klana organizirala je i sakupljanje dobrovoljnih priloga za kupnju kontejnera, a priključili su joj se članovi svih naših udruga.

Osim navedenog, u utorak je na područje grada Petrinje, u mjesto Cepeliš, prevezeno 310 bala sijena kao pomoć za ishranu stoke kod mlade obitelji Dumbović koja se bavi uzgojem konja i krava, a kojima je potres srušio staju i uništio zalihe sijena. Donaciju su osigurali mještani, a Općina je financirala prijevoz. U kratko vrijeme proveden je i niz drugih, privatnih inicijativa, a pomoć ćemo svakako nastaviti pružati, kazala je klanjska načelnica Željka Šarčević Grgić.

Na inicijativu Udruge umirovljenika Općine Klana, društveno su se angažirale sve udruge, klubovi i društva koja djeluju na području Općine Klana i prikupljale sredstva za kupnju stambenog kontejnera za obitelj s potresom pogođenog područja. Novčana sredstva prikupljali su članovi udruga i klubova, a priključili su se i ostali mještani, te su akcijom koja je traja do ponedjeljka, prikupili dovoljnu količinu sredstava za kupnju i potpuno opremanje kontejnera s trokrevetnim smještajem.

Ponos na učinjeno

– Kupljeni kontejner u jako je dobrom stanju, izoliran je, ima vrata, prozor i grijanje, a ustupit ćemo ga tročlanoj obitelji koja boravi u neadekvatnoj kamp-prikolici. Trenutno smo u nabavi opreme za kontejner te se nadamo u potpunosti ga opremiti kako bi obitelji pružili malo ugodniji i sigurniji smještaj, kazao je predsjednik Udruge umirovljenika Nedjeljko Simčić.

– Raznim akcijama priključio se velik broj mještana i volontera iz svih naših naselja. Zaista sam ponosna na svoje Klanjce, jer uvijek kad se bilo tko nađe u problemu ili ugrozi, oni pokažu svoje veliko srce, zaključila je Šarčević Grgić.

Bruna Matičić Novi list 14. 1. 2021.
Foto: D. Kovačević

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>