Klana superiorno osvojila naslov najbolje županijske momčadi
Celić: “Dečki su prava klapa, milina je raditi s njima”

Brojnim ovim igračima bio sam trener kao pionirima. Svi su amateri, rade, malo je teško dolaziti na trening, ali trude se. Prava su klapa i baš zato smo uspjeli - kaže pomoćni trener Luciano Celić

Nogometaši Klane slavljenički su zaključili vikend, pobjeda nad Omladincem na Gmajni u sudačkoj nadoknadi golom Cicerana (1:2) donijela im je potvrdu naslova najbolje momčadi Prve županijske lige. Klanjci su stvorili osam bodova prednosti ispred OŠK Omišlja, jedinog pravog konkurenta, i to s utakmicom manje. Doživjeli su dosad samo dva poraza, uz dva remija i pod palicom Roberta Rubčića i pomoćnika Luciana Celića imali kontinuitet najboljih rezultata. Slavilo se u Vratima, slavit će se još na Grašćini nakon susreta s Munama…– Brojnim igračima koji su osvojili naslov bio sam trener kao pionirima. Svi su amateri, rade, malo je teško dolaziti na trening, ali trude se. Dobro se slažu i s Rubčićem, koji je stručan i ima autoritet. Prava su klapa i baš smo zato svi zajedno uspjeli. Zabili smo na samome kraju pobjednički gol. Svi su bili sretni, ja ne znam ni kad su dečki došli doma. Zvao sam neke, ali nitko se nije javljao. Ne javlja se niti trener. A on je otišao put Rogoznice, tamo mu je starina i treba se pripremiti za sezonu – kaže Luciano Celić, pomoćni trener, alfa i omega Klanjaca.

Mladost i iskustvo

– Imam 76 godina, Marijan Jantoljak i ja smo najstariji treneri, ha, ha… Istina, pomoćnik sam, ali i vođa puta, brinem se o knjižicama igrača i svemu što treba. Dvanaest godina sam u klubu, ali udomaćio sam se, htio sam već sve pustiti, ali u klubu žele da ostanem dokle god hoću. A sada u Klani grade i starački dom, tako da mogu i odmah ostati gore, ha, ha… Zaljubljenik sam u nogomet i najsretniji sam kada sam s dečkima koji vole nogomet. Milina je raditi s njima. Sada možemo i malo opuštenije odigrati ove dvije utakmice. Klana je najnoviji naslov osvojila superiorno, prava konkurencija nazirala se u tragovima.

– Izgubili smo od OŠK-a i u Dražicama te smo remizirali s Lovranom i Omladincem. Spoj smo mlađih i starijih igrača, izvukli smo to na pravi način. Sezonu su iznijeli Iskra, Juničić, Jerbić, Inić, Corallini, Laginja i vratar Božić. Pomogli su nam i Juraga iz Opatije te Jusić iz Ilirske Bistrice, koji je povremeno dolazio zbog korone. Imamo još dva kola, u četvrtak putujemo na Lošinj u zaostaloj utakmici, a posljednje kolo igramo doma s Matuljima u susjedskom derbiju – dodaje Celić.

Kvalitetan rad

Uslijedit će promocija u Četvrtu HNL i po običaju najvažnije će prvu godinu biti opstati među puno kvalitetnijim momčadima.

– Općina nam je mala, vidjet ćemo, za viši rang ipak treba još nekolicina iskusnijih igrača. Amaterski je jako teško opstati u današnjim okolnostima. Bio sam igrač Rudara, u ono vrijeme sve je bilo drugačije, bila je čast igrati. Danas dečki moraju trenirati najmanje triput tjedno i još jednom ići na utakmicu. Neki rade u smjenama i teško je spajati treninge u kojima bi bili svi zajedno. No, zadovoljni smo, kvalitetno se i stručno radi, klapa je tu, a sada je to popratio i vrijedan rezultat – zaključuje Celić, znano ime nogometa na Kvarneru koji je 1963. godine došao u Rijeku iz Labina. Bilo je to vrijeme labinske škole, prije ili kasnije došli su još Veselica, Brnjac, Milevoj, Mohorović, Šumberac, Paliska…

– Riječani su nama pomogli što su nas uzeli. Tamo smo igrali na talent, a ovdje si morao učiti. Sve od taktike pa na dalje. Poslije sam otišao u Orijent kad je Rijeka ispala pa sam bio pomoćnik Đalmi i Brnčiću, radio sam još u Lučkom radniku, Halubjanu, Grobničanu… – zaključuje Celić.

Denis Frančišković Novi list 31. 5. 2021.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>