Uništili skulpture gljiva na ulazu u Klanu, mještani zgroženi, a policija traga za vandalima

Ovo je dosad neviđen čin vandalizma u našem kraju, rekla je načelnica Željka Šarčević Grgić

U noći s petka na subotu nepoznati je počinitelj uništio skulpture gljiva koje godinama krase ulaz u Klanu i dio su njezina vizualnog identiteta.– Tri kompleta drvenih skulptura koje su napravili lokalni umjetnici, kipari u drvu Rajko Srok, Željko Simčić i Eduard Brmalj na ulaz u Klanu postavljene su 2017. godine, a jučerašnjim je vandalizmom uništen cijeli jedan komplet, dok su preostala dva demolirana, kazali su iz Općine Klana te, zgroženi činom, napomenuli da su o svemu obavijestili policiju.

– Ovo je dosad neviđen čin vandalizma u našem kraju. Naime, nepoznati počinitelji noćas su se iživljavali na skulpturama gljiva u Strmašćici. S postolja je skinuto sedam gljiva, odnosno cijeli komplet skulptura i po jedna skulptura s druga dva kompleta koja su krasile ulaz u Klanu, kazala je načelnica Željka Šarčević Grgić.

O svemu su obavijestili policiju koja je izvršila očevid, dodala je načelnica Šarčević Grgić te stanovništvo zamolila da, ako je netko vidio počinitelje ili ima kakvu informaciju, istu prijavi Prvoj policijskoj postaji Rijeka

Bruna Matičić Novi list 18. 4. 2021.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>