Vijećnici u Klani jednoglasno za ulaganja u uređenje Društvenog doma

Obnova klanjskog Društvenog doma, odnosno bivšeg kina, je u tijeku, a nakon vanjskog dijela na redu je i obnova unutrašnjosti, tj. u planu je zamjena sustava grijanja na loživo ulje u obnovljivi energent te opremanje multimedijalnom i drugom opremom

KLANA – Na drugoj sjednici Općinskog vijeća Općine Klana svi vijećnici podržali su provedbu ulaganja unutarnjeg uređenja Društvenog doma u Klani te su jednoglasno donijeli odluku o financiranju produženog boravka u Osnovnoj školi Klana u ovoj školskoj godini.Naime, obnova Društvenog doma općine Klana, odnosno bivše kinosale, je u tijeku, a nakon vanjskog dijela na redu je i obnova unutrašnjosti, to jest u planu je zamjena sustava grijanja na loživo ulje u obnovljivi energent (pelete), a objekt će se osuvremeniti multimedijalnom i drugom opremom. S ciljem da mjesto postane društveno, kulturno i umjetničko središte događanja u Klani, Općina Klana projekt rekonstrukcije prijavit će na Natječaj za provedbu podmjere 7.4. unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Klana ostaje samostalna

Uz usvojene odluke, početak sjednice bio je rezerviran za aktualni sat tijekom kojeg su otvorena brojna zanimljiva vijećnička pitanja. Aktualni sat otvorila je Sanja Sušnik pitanjem o osvjetljenju pomoćnog igrališta koje se učestalo koristi, na što je vijećnik Slavko Gauš kazao da se o tome već razgovaralo s koncesionarom HEP-om te da će se problem riješiti.

Vijećnik Marijan Zubalj potom je postavio pitanje načelnici Željki Šarčević Grgić zatraživši njezino mišljenje o preustroju regionalne uprave i samouprave prema kojemu bi se broj sadašnjih županija sveo na trećinu, a broj općina i gradova prepolovio, a koji je bio dio savjetovanja SDP-a u Tuheljskim toplicama. Načelnica Šarčević Grgić istaknula je da je bilo riječi o okrupnjivanju jedinica lokalne samouprave kojim bi se spojile one jedinice koje nisu održive i ne funkcioniraju i, premda se ne slaže s time, kazala je kako Općina Klana definitivno ne bi ušla u taj preustroj. Sljedeće pitanje postavio je Igor Iskra istaknuvši problem brze vožnje kroz centar Klane, na što je načelnica kazala da se prometna signalizacija u mjestima općine postupno rješava.

Javna rasprava

– Trenutno se postavlja signalizacija u Studeni, a iduće godine napravit će se i signalizacija kod stepenica prema Gradini no, nažalost, postavljanje usporivača prometa na prometnicu unutar naselja nije moguće jer je kategorizirana kao županijska cesta, pojasnila je načelnica. Uz navedeno, riječi je bilo i o polomljenoj rasvjetnoj lampi u parku u Studeni koja je u procesu rješavanja te uređenju unutrašnjosti školske sportske dvorane koje će uslijediti nakon što se završi obnova njezina vanjskog dijela. Dotaknuli su se i prostora nekadašnje mjesne zajednice u Škalnici koji je obnovljen i uređen, ali nažalost, zbog izostanka interesa stoji prazan i ne koristi se. Osim toga, vijećnici su istaknuli kako bi voljeli da se o projektu staračkog doma u bivšem prostoru vojarne organizira javna rasprava kako bi se bolje upoznali s njime.

Bruna Matičić Novi list 29. 9. 2021.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>