Igralište Grašćina u Klani dobilo sustav za navodnjavanje

Sustav se sastoji od tri centralna kružna i 12 pomoćnih polukružnih poljevača. Građevinske radove izvela je tvrtka MI GRADNJA iz Viškova, a automatski sustav postavila je tvrtka DAMON iz Karlovca

Nogometno igralište Grašćina Nogometnog kluba Klana dobilo je kompletan sustav za navodnjavanje koji je jučer svečano otvoren i službeno pušten u pogon. NK Klana projekt navodnjavanja ostvario je prijavljivanjem na natječaj Hrvatskog nogometnog saveza i iskazivanjem interesa za poboljšanjem sportske infrastrukture te uz suglasnost suinvestitora, Općine Klana.Vrhunska mehanizacija

Kada je riječ o navodnjavanju sportskih terena koja uvelike doprinosi kvaliteti travnjaka, potrebna je vrhunska mehanizacija kojom se jednako raspoređuje voda na terenu i značajno štedi potrošnja vode. Upravo to će omogućiti sustav navodnjavanja njemačke tvrtke Perrot koji je ugrađen na stadionu Grašćina.

Sustav se sastoji od tri centralna kružna i 12 pomoćnih polukružnih poljevača kojima se digitalno upravlja. Građevinske radove na igralištu izvela je tvrtka MI GRADNJA iz Viškova, a automatski sustav navodnjavanja postavila je tvrtka DAMON iz Karlovca, dok su dodatne radove na zatravnjavanju kanala i izrade potrebne šahte za spajanje na vodovod izveli članovi uprave NK Klana i prijatelji kluba.

Riječ je o projektu vrijednom oko 200 tisuća kuna, te je Hrvatski nogometni savez osigurao sredstva u iznosu od 50 tisuća kuna, a ostatak od oko 150 tisuća kuna financirala je Općina Klana.

Ivica Barak, predsjednik Nogometnog kluba Klana, ovom se prigodom zahvalio Hrvatskom nogometnom savezu i Općini Klana na vrijednim donacijama.

– Već dvanaestu godinu predsjednik sam Nogometnog kluba Klana i sve ciljeve koje smo na početku zacrtali, uspješno smo i ostvarili. Tako smo postavili nadstrešnicu za gledatelje ispod koje može stati stotinjak ljudi, napravili nove svlačionice i dio investicije zaokružili ovim sustavom navodnjavanja koji će pomoći da igralište u ljetnim mjesecima ostane zeleno, kazao je Barak te zadovoljno naglasio da Nogometni klub Klana sljedeće godine obilježava devedesetu godišnjicu, a iznimno mu je drago što nastavljaju tradiciju predaka koji su započeli na kamenjaru i što danas klub ima predivan travnati teren.

Bitna investicija

Načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić naglasila je kako je veoma ponosna na izvrsnu suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom te istaknula kako je ovo bitan projekt za Nogometni klub Klana i za Općinu Klana te će postavljeni poljevači osiguravati bolju kvalitetu cijelog nogometnog stadiona.

– Drago nam je što je Hrvatski nogometni savez objavio javni poziv i da smo kao općina, u većem dijelu, participirali u sufinanciranju ove, jedne od bitnijih nam investicija, kazala je načelnica Željka Šarčević Grgić, dodajući:

– Sreća je tim veća što naš nogometni klub Klana sljedeće godine obilježava devedesetu godišnjicu i ovo je prikladan dar Općine u povodu njihova rođendana, zaključila je načelnica Šarčević Grgić.

Bruna Matičić Novi list 31. 7. 2020.
Foto: Novi list

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>