Viškovo, Klana, Bakar i Jelenje donijeli su odluke o mjerama za smanjenje rizika daljnjeg širenja zaraze korona virusom – COVID 19.

Gase i zatvaraju sve: Viškovo, Klana, Bakar, Jelenje, Kostrena i Kraljevica donijeli odluke o koronavirusu

Danas je u Općini Klana održan sastanak Stožera civilne zaštite Općine Klana na kojemu su na prijedlog načelnice donesene konkretne mjere vezane uz prevenciju širenja virusa Covid19 koje donosimo u nastavku.MJERE OPĆINE KLANA VEZANE UZ PREVENCIJU ŠIRENJA VIRUSA COVID19

- Do daljnjega (a najranije do 14. travnja) odgađaju se sve manifestacije, javna okupljanja i sportska natjecanja.

- Udrugama civilnog društva i sportskim udrugama nalaže se zatvaranje prostora koje koriste za svoj rad i privremeni prekid skupnog djelovanja ili organiziranih aktivnosti.

- Uredovno radno vrijeme Općine Klana za neodgodivi rad sa strankama određuje se od 10:00 do 12:00 sati od ponedjeljka do petka te utorkom od 16:00 do 17:00 sati uz obveznu prethodnu najavu na telefon 808-205 radi konkretnih dogovora. Svu komunikaciju građana s nadležnim upravnim tijelom i službama uputno je obavljati telefonskim putem te putem redovne i elektronske pošte.

- Općinski odjel Multimedijalni centar zatvara se za korisnike, odgađaju se sve aktivnosti, a komunikaciju je moguće ostvariti telefonskim putem (808-301) prilikom čega je s djelatnicima moguće dogovoriti posudbu knjiga. Djelatnica će knjige donijeti do ulaznih vrata u MMC, a u slučaju potrebe na kućnu adresu.

- Prema preporuci Vlade RH, od ponedjeljka, 16. ožujka, zatvara se Osnovna škola Klana i Dječji vrtić Maza Klana. Za sve informacije vezane uz ove ustanove, možete im se obratiti telefonskim putem.

- Pacijenti Ambulante Klana koji imaju zakazan termin pregleda moraju se istoga i pridržavati, a oni koji nisu naručeni, trebaju prije dolaska obvezno prethodno nazvati ambulantu radi dogovora (808-203). Kronični i onkološki bolesnici kao i svi koji osjete simptome zaraze virusom Covid19 u Ambulantu se moraju javljati telefonskim putem, a na lice mjesta doći po preporuci liječnika.

- Privatna putovanja izvan zemlje se ne preporučuju. Ako netko planira putovanje izvan zemlje, a posebno u ugrožene dijelove svijeta, treba slijediti upute Ministarstva zdravstva RH. - Općina će nadležnom tijelu predložiti privremeno zatvaranje prijelaza na Liscu. Sav promet treba se odvijati preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak. Obavezno je potrebno držati se uputa dobivenih na tim prijelazima.

- Mole se mještani da na broj 192 prijave svakoga za koga znaju da je došao iz ugroženog područja, a nije se javio nadležnim službama i ne pridržava se uputa o samoizolaciji.

- Preporuča se izbjegavati svaki fizički kontakt s drugima (rukovanje, dodirivanje, ljubljenje). Općina Klana ovim putem poziva svih na samoodgovornost u smislu procjene potencijalne ugroze.

Pratite daljnje upute putem medija i pridržavajte ih se kako bismo svi zajedno pridonijeli suzbijanju širenja zaraze.

Portal Novi list 13. 3. 2020.
Foto: Davor Kovačević

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>