Božićno - novogodišnjim koncertom obilježena 40. godišnjica MPLZ Matko Laginja iz Klane

Održan 17. po redu Božićno - novogodišnji koncert

U subotu 21. Prosinca, u Župnoj crkvi sv. Jerolima u Klani, u organizaciji MLPZ Matko Laginja održan je tradicionalni 17. po redu Božićno – novogodišnji koncert.

Uz domaćine su ove godine nastupili Zbor OŠ Klana „Laginjići“ sa dirigenticom Ilenom Lučić Špelić,  Moški pevski zbor „Slavnik“ iz Kozine – Hrpelja iz susjedne Slovenije sa dirigenticom Fanči Klobučar i Mješoviti pjevački zbor "Drenova" iz Drenove sa dirigenticom Nedeljkom Srebovt koja vodi i klanjski zbor.Drenovski zbor na gitari je pratio Neven Dešković, solo dionice odpjevala je Tamara Turić, a klavirsku pratnju "odradila" je prof. Vjera Lukšić.

U ozračju mira i spokoja nadolazećih božicnih blagdana izveden je niz prigodnih skladbi koje možete čuti ovdje.

Ovom prilikom MLPZ "Matko Laginja" obilježio je svoju četrdesetu godišnjicu neprekinutog rada i djelovanja.

Unatoč besparici i teškim uvjetima koji vladaju u amaterizmu uporni članovi Zbora odolijevaju svim nedaćama i za sada uspijevaju održati kontinuitet.

Tijekom svog postojanja Zbor je nastupio preko 400 puta diljem Hrvatske i Europe, a za četrdesetogodišnju vjernost Zboru, plaketom koju je slavljenicima uručila načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić nagrađeni su:

Margareta Princ

Ivanka Medvedić

Katarina Kamenar

Anton Starčić

 

Više slika sa koncerta možete pogledati ovdje, a pjevačkom zboru "Matko Laginja" od srca želim još barem toliko godina i nastupa.

Sandro Princ

Margareta Princ

Ivanka Medvedić

Katarina Kamenar

Anton Starčić

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>