MEĐUNARODNI TURNIR

Janžiču i Tonejcu, te Jelovici i Grubiši 24. izdanje Boće Open Klana

Davor Janžič i Dean Tonejc su sa 5:4 pobijedili oca i sina Fabija i Alexa Zoiju u dramatičnom finalu. Nives Jelovica i Tanja Grubiša za nijansu bolje od Talijanki Milene Toffolo i Silvije Dionisio

KLANA Slovenci Davor Janžič i Dean Tonejc pobjednici su trodnevnog XXIV. Međunarodnog boćarskog turnira parova »Boće Open Klana 2019.«, najvećeg u Hrvatskoj i jednog od najvećih u Europi, uvrštenog u kalendar Svetske boćarske federacije, igranoj na trinaest boćališta u Klani, Studeni, Škalnici, Halubju (Marčelji, Viškovo, Marinići), Rijeci (Turnić, Zamet, Podvežica) i Grobinštini (Dražice-Jelenje, Zastenice, Hrastenica).U finalu Slovenci su sa 5:4 pobijedili oca i sina Fabija i Alexa Zoiju nakon potpuno izjednačene borbe. Janžič i Tonejc poveli su 2:0, Talijani preokrenuli (2:3), a isto tako i Slovenci (5:3). Talijani su se primaknuli na 5:4. U posljednjoj butadi, po isteku vremena, Talijani su bili nadomak izjednačenja i dodatne butade, ali… Janžič je izbio balina i poništio igru. Na semaforu ostalo je svijetliti 5:4. Za sedmi trijumf Janžiča, četvrti uzastopni Tonejca!

U polufinalu Janžič i Tonejc svladali su sunarodnjake Sošiča i Povha rezultatom 11:9, dok su Fabio i Alex Zoia plasman u završnicu osigurali pobjedom 7:5 nad braćom Ćubela.

Kod boćarica titulu su obranile Nives Jelovica i Tanja Grubiša, članice Labina u finalu su sa 8:7 pobijedile Talijanke Milenu Toffolo i Silviju Dionisio. Jelovica i Grubiša preokrenule su početnih 0:2 u 3:2 protiv talijanskog para. Toffolo i Dionisiosu uzvratile (3:4), na semaforu je stajalo 4:4. 4:6, 6:6, 7:6 i 7:7 po isteku vremena! U uzbudljivoj dodatnoj butadi Grubiša je izvrsno bližala, Dionisio izbijala, a Jelovica uzvraćala i promašila posljednju boću. Tanja Grubiša iskazala je umijeće i koncentraciju, oduzevši punat Talijankama. Bacila se na leđa i podigla ruke u znak pobjede, Jelovica joj je pohitala u zagrljaj…U poluzavršnici žena Talijanke Toffolo i Dionisio pobijedile su sestre Ozturk 7:4, dok su Nives Jelovica i Tanja Grubiša svladale par Vojković – Nimčević 9:2. U konkurenicji muških juniorskih parova (do 18 godina) pobjednici su Slovenci Povh i Štremfelj, koji su sa 13:10 dobili hrvatski dvojac Ferenac – Jozipović, dok su treće mjesto osvojili Klarić i Jakominić svladavši Vojkovića i Matijašića 13:5.

Portal Novi list.hr, O. Valenčić, 22. 07. 2019.
Foto: M Gracin

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>