U Klani pokopan bivši dugogodišnji ravnatelj OŠ Klana Milivoj Mikić

 

U četvrtak 18. 01. 2018. g. u Klani je pokopan Milivoj Mikić, bivši dugogodišnji ravnatelj OŠ Klana.

U ovom tužnom trenutku u ime svih generacija učenika i učitelja OŠ „Klana" i svoje osobno ime izražavam sućut obitelji našeg bivšeg ravnatelja gospodina Milivoja Mikića, čovjeka zahvaljujući kojem Klana već 50 godina ima adekvatnu školsku zgradu čijoj je obljetnici, nadali smo se, i sam trebao prisustvovati.

Gotovo punih 20 godina gospodin Mikić bio je upravitelj, kako su ga oslovljavali, ne samo u to vrijeme, već i godinama nakon obnašanja te dužnosti. Na početku svojeg mandata, davne 1959. godine, g. Mikić radeći u neadekvatnim uvjetima u staroj školi na Sv.Roku svojom se nepresušnom energijom i entuzijazmom zalagao za razvoj školstva, dobrobiti i napretku učenika, ljudi i samoga mjesta.

Kao čovjek bio je pristupačan, korektan i uvijek je nalazio vremena za saslušati učenike, roditelje i mještane. Organizirao je i inicirao mnoge aktivnosti od kojih su najznačajnije uređenje prostorija u staroj školi, izgradnju školskog parka, igrališta, školskih stanova i školske dvorane.

Doselivši se sa svojom obitelji u Klanu pokazao je poštovanje prema ljudima i kraju u kojem je radio, a da mu je Klana ostala u srcu dokazuje odabir posljednjeg počivališta.

Još jednom obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut.

Neka mu je laka zemlja.

Jelena Grbčić Samardžić

 

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>