Klanjsko najdraže ''godišnje doba'':

Nikad više posjetitelja u Klani za blagdan Rokove

KLANA Koncertom Mirjane Bobuš večeras završava Rokova, najdraže »godišnje doba« Klanjaca, jer tada slave Dan Općine Klana i njenog zaštitnika sv. Roka, a to uvijek podrazumijeva dane zabave, sporta i glazbe. Kad je o glazbi riječ, u subotu navečer brojnu publiku privukao je koncert Crvene jabuke, ali i svi ostali događaji imali su puno posjetitelja.
– Nikad u povijesti općine Klana nije imala ovoliko posjetitelja, znači da je program pogođen i zaista ne pamtimo ovoliki broj ljudi u našoj općini, kaže klanjska načelnica Željka Šarčević Grgić.

No, ovogodišnja Rokova neće ostati zapamćena samo po rekordnoj posjećenosti; pamtit će se jer će inicirati i neke novosti ne samo u Klani, nego i na širem riječkom području.

Primjerice, danas su dva kluba američkog nogometa u sklopu Rokove održala prezentaciju ovog sporta na pomoćnom nogometnom igralištu u Klani

. Organizator ovog događaja, ujedno i predsjednik Općinskog vijeća Klane Igor Iskra kaže da je Rijeka jedini veći grad koji ni u svojoj okolici nema nijednog kluba američkog nogometa.

– Cilj ove prezentacije je približavanje ovog sporta javnosti i mislim da cemo u Klani osnovati prvi klub američkog nogometa u riječkom kraju, kaže Iskra.

Danas je u Klani održan i turnir u briškuli i trešeti, dan prije turinir u beli, tradicionalno, biciklisti su sudjelovali na 21. brdsko-biciklističkoj utrci Klana – Gumance – Suho. Iznenadila je i velika posjećenost streljačkog turnira koji je u sklopu Rokove održan u petak u krugu vojarne.

– U Klani imamo puno lovaca, ali javili su se i brojni natjecatelji koji nisu lovci. Interes je bio toliki da smo odlučili osnovati streljački klub u Klani, najavila je načelnica Šarčević Grgić.

Novi list, 19. 08. 2018. Biljana Savić
Foto: Marko Gracin

Više fotografija pogledajte ovdje.

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>