SLAVLJE ZA ROKOVU

Klana s malo novca ravnopravno u utrci s bogatijim općinama

Nagradu za životno djelo zaslužio je Ivan Šnajdar, učenica generacije je Marija Samaržija, a nagradu Općine dobili su Udruga Maškare Studena i OŠ Klana

KLANA Općina Klana proslavila je 25. godišnjicu svog osnutka i blagdan sv. Roka, zaštitnika Klane i Dan Općine. Svečanoj sjednici prisustvovali su mještani, općinski vijećnici, predstavnici Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić i Goran Petrc, gradonačelnik susjednog Grada Kastva Matej Mostarac, klanjski župnik vlč. Jure Moguš, dobitnici godišnjih nagrada i svi prijatelji Klane.Zahvala svima

– Prošlo je više od godinu dana od kad sam stupila na odgovornu funkciju načelnice Općine Klana. Biti čelna osoba jedne općine je izuzetno odgovorna i zahtjevna funkcija, međutim, koliko je zahtjevna, toliko donosi i zadovoljstva kad vidite da su vaše zamisli i projekti uspješno provedeni, kazala je klanjska načelnica Željka Šarčević Grgić, pozdravivši i zahvalivši svim njenim prethodnicima, načelnicima i predsjednicima općinskih vijeća Općine Klana od dana osnutka klanjske općine, sada već davne 1993. godine, što su postavili temelje za ono što obavlja sadašnja općnska vlast.

– Od prvog dana stupanja na mandat obećala sam da ću svojim mještanima pokušati podignuti kvalitetu života, a koliko sam bila uspješna u tome, prosudit će oni sami, kazala je načelnica i nabrojala neke od najvažnijih projekata koji su ostvareni u njenom proteklom mandatnom razdoblju. Predsjednik Općinskog vijeća Klane Igor Iskra izvijestio je da je ovo vijeće u proteklih godinu dana održalo sedam sjednica na kojima se glasalo i raspravljalo o 56 projekata od kojih je, kako je kazao, najvažniji proračun za 2018. godinu.

– U njemu smo dodatni naglasak stavili na financiranje općinskih udruga i klubova te društvenih projekata, čime ćemo, nadam se, potaknuti izravno uključivanje naših sumještana u svakodnevni život naše Općine – kazao je Iskra.

Marko Boras Mandić ovom je prilikom pak istaknuo kako je lako biti gradonačelnik Zagreba i raspolagati komunalnom infrastrukturom i milijardama u proračunu i razvijati takvo područje.

– Vama skidam kapu jer skromnim proračunskim sredstvima sve ove godine uspijevate održati utrku sa svima onima koji su bogatiji i zato Općina Klana može biti ponosna na sve što je napravila u proteklih 25 godina. Niste ni blizu, niti daleko od mora i vaša šansa može biti i u turizmu, jer turistima više nije važno biti prvi red uz more. Županija će sufinanciranjem pomoći svima da se upuste u turističke vode. PGŽ je u prošloj godini skoro milijun kuna uložio u Općinu Klana, što je najviše u posljednjih 10 godina – kazao je Boras Mandić.

Nagrade laureatima

Na svečanoj sjednici laureatima su uručene općinske godišnje nagrade te nagrada za životno djelo koju je zaslužio Ivan Šnajdar.

Učenica generacije šk. god. 2017./2018. je Marija Samaržija koja je svih osam razreda osnovne škole završila s prosjekom ocjena 5.0 i uzornim vladanjem.

Nagradu Općine Klana dobili su i Udruga Maškare Studena koja ove godine slavi 20 godina djelovanja, OŠ Klana, koja je ove godine svečano obilježila 75. obljetnicu organiziranoga školstva u klanjskom kraju, a škola je proslavila i 50. obljetnicu od preseljenja u zgradu na adresi Zatrep 5, gdje i danas djeluje.

Novi list, 17. 08. 2018. Biljana Savić
Foto: Vedran Karuza

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>