Malonogometno dvoransko prvenstvo liburnije za morčiće

Prvenstvo koje svi vole

Sve ovo što već godinama radimo između ostalog ne bi bilo moguće bez roditelja koji uvijek rado dovode djecu - kaže Stipe Mikulić

OPATIJA U vrijeme zimske stanke na velikim nogometnim terenima već punih jedanaest godina u organizaciji Nogometnog kluba »Opatija« održava se Malonogometno dvoransko prvenstvo Liburnije za morčiće. Prvenstvo je to što svake godine okuplja ekipe nogometnih klubova iz regije, a ove godine na njemu sudjeluju nogometaši »Lovrana«, »Zameta«, »Klane«, »Kvarnera« iz Matulja, Škole nogometa Zvončar-Gorovo, dvije momčadi »Halubjana« i domaćini iz Opatije.


Spremni za osvajanje prvog mjesta - Nogometaši "Klane" s trenerom


- Sve je počelo 2007. godine u »balon« dvorani na Gorovu. Morčići »Opatije«, »Orijenta«, »Lučkog radnika«, »Lovrana«, »Kvarnera«, »Kastva«, »Drage« i »Liburnije« tada su započeli manifestaciju koja traje do današnjega dana. U proteklih deset godina na prvenstvu, što se igralo u Opatiji, ali i u dvorani na Kastvu, sudjelovalo je 16 klubova, pa je tako u manifestaciju bilo uključeno 1.100 morčića koji su odigrali preko 720 utakmica.

Danas više nije upitna vrijednost ovoga prvenstva što se održava u predugoj stanci na velikim terenima između jeseni i proljeća. Intencija je bila ne dozvoliti odljev nogometaša u neke druge sportove zbog preduge stanke pa zato s ponosom možemo reći da je naš najveći uspjeh što se više od 60 posto sudionika dvoranskoga prvenstva zadržalo u nogometu i danas brane boje klubova u regiji. Sve ovo što već godinama radimo ipak ne bi bilo moguće bez velike potpore Sportskog saveza Grada Opatije, trenera i dužnosnika »Opatije«, kao i predstavnika klubova koji su uvijek rado odazivaju, baš kao i roditelja koji uvijek rado dovode djecu i bodre ih s tribina - rekao je Stipe Mikulić, koji je zajedno s Borisom Petrovčićem glavni organizator opatijske sportske manifestacije.


Nema predaje - nogometaši "Kvarnera


Titule prvaka Dvoranskog malonogometnog prvenstva Liburnije čak su triput otišle su u ruke igrača »Lučkog radnika«, današnjeg »Dokera«, dvaput su slavili Zamećani, a po jednom prvenstvo je osvojio »Orijent«, Sportsko društvo Moji Srdoči, malonogometaši »Kvarnera« i »Drenove«, dok su prošlogodišnji pobjednici domaćini iz »Opatije«.

U opatijskoj dvorani ove su se godine dosad odigrala dva kola i treće kolo u skupini B. Atmosfera na terenu i oko njega vikendima je uzavrela, a svaki bod je, kažu mali nogometaši, izuzetno važan.

- Očekujemo prvo mjesto za koje vjerujemo da ćemo se boriti s Opatijcima. Za sada imamo polovičan učinak, ali nećemo se predati - rekli su Josip Tkalčević i Matej Bilić, igrači matuljskoga »Kvarnera«, te se pohvalili da su već zabili nekoliko golova.

Borna Turina, kapetan »Klane«, uoči utakmice bio je vrlo ozbiljan. Kaže da su jako trenirali, da su imali kraću stanku u vrijeme školskih praznika, ali da će se ovim prvenstvom brzo vratiti u ritam. Zato ne očekuje ništa manje od osvajanja prvog mjesta, uz poruku: »Spremni smo!«.

Novi list, 07. 02. 2018. Marina Kirigin
Foto: Marin Aničić

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>