U Klani po prvi put održana fešta od klobasic

 

Vođena idejom kako bi bilo dobro da se u Klani događa nešto lijepo, malo proširena ekipa koja stoji iza ispraćaja Stare godine na Vasi  – Tomislav Šnajdar Škuljo, Robi Diraka, Luka Gržinčić,  Miloš Raspor Sapov, Duško Štemberger Daba ,  Saša Kamenar i  Mario Gržinčić  Šebeć  - došla je na novu ideju; feštu od klobasic.U vrijeme mačkara  i u sezoni  sušenja mesa zamišljeno je da ljudi donesu svoje kobasice koje bi se narezale suhe ili kuhane, i da se po degustaciji izaberu najbolje.

I dogodilo se. U petak, 02. veljače u bivšoj kino dvorani u Klani priređena je prva fešta – takmičenje takve vrste. Odaziv je nadišao sva očekivanja.

U „žestokoj konkurenciji“ ocjenjivalo se 15 uzoraka suhih kobasica, a kuhanih čak 24.  Ocjenjivački žiri bili su svi posjetitelji, koji su se u velikom broju tiskali u predvorju kino sale. Nakon što bi probali kobasice uz odličan gemišt ili čašu vina, na komadiću papira bi napisali broj zdjelice svog favorita i ubacili u „glasačku kutiju.“Uz muziku sa CD-a, u „napetom iščekivanju“ nakon prebrojanih glasova proglašeni su pobjednici:
U kategoriji suha klobasica:

  1. Tea Vučak
  2. Mateo Milković
  3. Željko Laginja

U kategoriji kuhana klobasica:

  1. Rade Laić
  2. Željko Perić
  3. Anastazija Gržinčić

A nagrade?  

Uz simbolične pohvalnice pobjednicima  koje je uručio Robi Diraka, nagrada svima bila je ostvarena želja organizatora – da se u Klani događa nešto lijepo.  Bravo!!!

Slike pogledajte ovdje.

Sandro Princ

 

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>