JUBILEJ: 15. rokovski suisret vatrogasne djece i mladeži

Mladi vatrogasci u Klanu stigli iz svih dijelova Hrvatske

"Natjecale su se 34 ekipe iz 19 dobrovoljnih društava iz Primorsko-goranske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske i Ličko-senjske županije, a natjecanje je bilo rekordno po broju sudionika u svih petnaest godina održavanja

KLANA Jubilarno, 15. rokovsko natjecanje vatrogasne djece i mladeži, u povodu blagdana Rokove, Dana Općine Klana, okupilo je 34 ekipe iz 19 dobrovoljnih društava. Time je ovo natjecanje u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Klana postalo rekordno po broju sudionika u svih 15 godina održavanja.Mladi vatrogasci nastupili su u kategorijama djece od šest do dvanaest godina, te mladeži od dvanaest do šesnaest godina, obje kategorije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Sudjelovala su dobrovoljna vatrogasna društva: Opatija, Zlobin, Lukovdol, Blaževci-Plemenitaš, San Marino-Novi Vinodolski, Škrljevo, Kras-Šapjane, Vrbovsko, Skrad, Halubjan, Veliki Jadrč, Delnice, Gomirje, Donja Dubrava iz Međimurske županije, Zabok i Stubička Slatina iz Krapinsko-zagorske županije, Đakovo iz Osječko-baranjske županije, Senj iz Ličko-senjske županije te domaćin DVD Klana.

Rezultati natjecanja

U kategoriji »djeca žene« nastupile su tri ekipe. Prvo mjesto pripalo je DVD-u Delnice, drugo mjesto DVD-u Klana, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD-a Škrljevo.Mješovita ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava Lukovdol i Blaževci-Plemenitaš zauzela je prvo mjesto u kategoriji »djeca muški«. Drugo mjesto pripalo je DVD-u Vrata, a na treće mjesto svrstala se natjecateljska ekipa DVD-a Delnice. Ukupno je u ovoj kategoriji nastupilo devetnaest ekipa.

U kategoriji »mladež žene« nastupile su tri ekipe. Ekipa DVD-a San 'Marino-Novi Vinodolski zauzela je prvo mjesto, drugo ekipa DVD-a Škrljevo, a treće mjesto zauzela je ekipa DVD-a Klana.

U kategoriji »mladež muški«, od ukupno devet ekipa, prvo mjesto zauzela je natjecateljska ekipa DVD-a San Marino Novi Vinodolski. Drugo mjesto zauzeli su članovi DVD-a Zabok, dok je treće mjesto pripalo DVD-u Đakovo.

Priznanja najboljima uručili su zapovjednik DVD-a Klana Mateo Štemberger,
predsjednica Savjeta vatrogasne mladeži Vatrogasne zajednice PGŽ Renata Topolovec, predsjednik VZ PGŽ Slavko Gauš te načelnica Općine Klana Željka Šarčević-Grgić.

Rokovski program

U okviru Rokove jučer je održan humanitarni nogometni triangolo turnir, za pomoć u liječenju teško stradalog Antonija Šebelje, sina Valtera Šebelje iz Studene, dugogodišnjeg člana uprave i sponzora NK Klana.

Na igralištu Grašćina, pored domaćina na turniru su sudjelovali i NK Halubjan iz Viškova i NK Plama iz Podgrada u Sloveniji. Sredstva prikupljena prodajom ulaznica te prigodnih majica, šalova i mirisa, pomoći će u plaćanju neophodne rehabilitacije i terapije, s ciljem da se mladom Antoniju, koji je sad u kolicima, pomogne u dugotrajnom i mukotrpnom liječenju te da mu se poboljša kvaliteta života.

Prije početka turnira upriličeno je otvorenje novih svlačionica na igralištu Grašćina, sagrađenih uz veliku pomoć dugogodišnjeg predsjednika NK Klana, Ivice Baraka. Uređenje svlačionica financijski je pomogla i Općina Klana.

Nedjeljna događanja u Klani ponudila su i jubilarno, 20. izdanje biciklističke utrke MTB - Rokova 2017, point to point, dužine 19 kilometara. Sudionici u dobi od 15 pa do 50 i više godina, odvozili su rutu od Klane preko Gumanca do lovačke kuće Suho, svladavši pritom visinsku razliku od 456 metara. BBK Kvarner organizirao je utrku uz podršku Općine Klana i Primorsko-goranske županije.

Novi list, 14. 08. 17. Andrej Petrak
Foto: Sergej Drechsler

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>