Ispraćaj Stare godine

Po treći put za redom u Klani je  ispraćena Stara godina, no ovaj je ispraćaj bio ipak malo drukčiji od ranijih. Za razliku od lani, ove godine vrijeme nije bilo baš naklonjeno organizatorima;  bilo je tmurno, oblačno i cijelo je vrijeme „muzla“ sitna kišica, no to ipak nije poremetilo dobro raspoloženje stotinjak okupljenih građana koje su zabavljali Mario i Leon Princ i Luka Gržinčić na harmonikama i Branislav Raspor na bubnju.Staroj su godini točno u podne posljednje sekunde odbrojili načelnica Željka Šarčević Grgić i Slavko Gauš.

Prvi se put u organizaciju ispraćaja uključila Općina Klana donacijom kobasica, kiselog kupusa  i vina, kruh je donirala Pekara Klana, a Lovačko društvo  Zec Klana za ovu je prigodu doniralo 20 kg mesa divljači, tako da se na Vasi, uz već uobičajenu ponudu klobasic i zelja (skuhao Neno Bedeniković), narezaka, kolača i kuhanog vina ove godine mogao pojesti i odličan lovački gulaš koji su skuhali Robi Diraka i Silvio Šebelja..

Na pitanje kako su uopće došli na ideju organizacije ove fešte, Robi odgovara:

- Dok smo meso rizali va konobi va Blažovin, Škuljo je prvi rekal ki ne bimo na Vasi za Staro lito storili feštu. Luka i ja smo se zmista š njin složili, a onda su se pomalo ovi stareji s nami prijeli, ali prvi ki se je temu domislel je bil Škuljo (Tomislav Šnajdar). Ki ne bimo? Dajmo. Evo trećo lito, ala neka su još dvi pa ćemo reć evo već imamo tradicionalno.

Zahvaljujemo se Lovačkin društvu na donaciji mesa i Općini Klana na ovemu ča nas je pomogla.

Organizatorima ove fešte već se po glavi mota nova ideja;  fešta od klobasic.

Naime ideja je da ljudi donesu svoje domaće kobasice – suhe ili friške – u predvorje kino sale ili možda u neki drugi prostor gdje bi se kuhale i potom degustirale i ocijenile. Naravno to bi se sve odvijalo u vrijeme mačkara.

Na kraju sve pohvale organizatorima na uloženom trudu i još puno dobrih fešta.

Slike pogledajte ovdje.

Sandro Princ

 

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>