DVD Klana proslavilo 40. godišnjicu postojanja

Proteklog tjedna DVD Klana je mnoštvom različitih događanja obilježilo 40. godišnjicu svojeg uspješnog rada i postojanja.Sve je počelo u srijedu, 21. lipnja otvaranjem izložbe fotografija u predvorju nekadašnje kino sale u Klani. Mnoštvo fotografija, diploma i pehara svjedoči  o stalnoj aktivnosti i radu Društva, a ujedno i podsjeća na mnoge članove kojih više nema među nama. Izložbu je postavila Antonija Iskra uz pomoć Klaudia Jeletića, Laure Gržinčić, Vivien Raspor i Katarine Medvedić.

 

 

Obilježavanje ovog velikog jubileja nastavljeno je u subotu 24. lipnja već od ranog jutra.
U 9,00 sati  održano je natjecanje vatrogasaca  - Fire Combat. Takmičilo se dvadesetak ekipa iz cijele Hrvatske u više kategorija. Ovo atraktivno natjecanje popratio je i priličan broj gledatelja, a potrajalo je do ranih poslijepodnevnih sati, kada je održano proglašenje pobjednika.

Svečanom sjednicom u nazočnosti mnoštva uzvanika i gostiju  nastavljeno je ovo slavlje. Tom prigodom podijeljena su priznanja i diplome zaslužnim članovima Društva.
No najatraktivnija je ipak bila pokazna vježba koju su u bivšoj vojarni u Klani zajedno izveli pripadnici DVD-a Klana i DVD-a Škalnica.

Najprije su članice DVD-a Klana demonstrirale izvlačenje unesrećenog iz automobila uništenog u sudaru upotrebom hidrauličnih kliješta, a potom je uslijedila simulacija eksplozije plina, gašenje i izvlačenje unesrećenog  na nosilima uz uporabu ljestava, spuštanje vatrogasaca kroz prozore... Sve se odvijalo uigrano i brzo, kao u nekom akcijskom filmu.

Bitno je napomenuti da se tijekom cijelog dana nije dogodila niti jedna nezgoda, niti jedan incident, što svjedoči izvrsnoj uvježbanosti svih sudionika.

Na kraju velika pohvala organizatorima – DVD-u Klana, zapovjedniku DVD-a Mateu Štembergeru, a posebno Dariu Gaušu pod čijim se cjelodnevnim vodstvom sve ovo događalo.

Sandro Princ

 

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>