Boće open Klana 2017

Slovenci Gregor Moličnik i Dejan Tonejc obranili prošlogodišnji naslov

Slovenci Gregor Moličnik i Dejan Tonejc obranili su prošlogodišnji naslov, a Slovenke Nina Volčina i Sara Jeličić u ženskoj, a Žen Sodec i Erik Čeh u juniorskoj konkurenciji trijumfirali su prvi puta na 22. Međunarodnom boćarskom turniru "Boće Open Klana 2017.", najvećem u Hrvatskoj i jednom od najvećih u Europi na kojem je sudjelovalo 112 parova (75 muških, 16 ženskih i 21 juniorski par) iz Hrvatske, Slovenije i Italije.Na desetak boćališta, u Klani, Studeni, Škalnici, Marčeljima, Viškovu, Rijeci (Zamet, „Mario Gennari“, Podvežica) i Grobinštini (Dražice, Zastenice) odvijale su se eliminacijske borbe, nakon kojih je odigrana završnica na boćalištu „Poli vratac“ u Klani, kod Vatrogasnog doma DVD „Klana“.

U poluzavršnici muških parova Moličnik i Tonejc svladali su Janžiča, najtrofejnijeg boćara klanjskog boćarskog summita, i Ajdinovića rezultatom 7:6, nakon neizvjesne borbe do posljednje boće.

Kolobarić i Hajsek iz zagrebačkog „Zrinjevca“ s uvjerljivih 13:3 nadjačali su Slovence Igora i Davida Šircelja. U finalu Moličnik i Tonejc poveli su 1:0, a Kolobarić i Hajsek izjednačili.

Premda nisu bili izrazito nadmoćni Slovenci su došli do značajnog 7:1 vodstva. Očekivalo se da će Kolobarić i Hajsek uzvratiti, ali su Slovenci, u presudnoj butadi, nekoliko minuta prije kraja, upisali šest punata! Na semaforu je zasvjetlilo 12:1 i Zagrepčani su pružili ruke Slovencima.

U ženskoj konkurenciji, borbu za samu završnicu vodile su sestre Carolina i Virginia Bajrić iz „Škole boćanja Čavle“ protiv Slovenki Nimcevič i Ludvig (13:3) i naše Jelovica i Čančarević protiv Slovenki Volčine i Jeličićeve (9:13).

U finalu Slovenke su, nakon neočekivanih 6:0 zastale, a Grobničanke smanjile omjer (6:3). I umjesto preokreta, Slovenke su okončale dvoboj sa konačnih 13:3.

U muškoj i ženskoj konkurenciji izostala je neizvjesnost, kakva je krasila gotovo sva dosadašnja finala...

U polufinalu juniorskih parova Slovenci Sodec i Čeh superiorno su nadigrali Šabana i Glavića (13:2), a Mateo Načinović i Dario Juričić iz riječkog „Vargona“ bili su bolji od Filipa Matijašića iz Pazina i Filipa Šarića iz Pule (13:6).U završnici, odluka je pala po isteku vremena, rezultat na semaforu 10:10.

U pripetavanju Slovenci su osvojili pobjednički punat, stigavši do konačnih 11:10!

Priređivač turnira Boćarski klub "Sv. Rok" Klana osigurao je bogati nagradni fond, a pokrovitelji turnira bili su Primorsko-goranska županija, Općina Klana i Drvna industrija "Klana".

Sve rezultate pogledajte ovdje.

www.sportcom.hr, 18. 07.2017. Oskar Valenčić

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>