Suradnici

Od samog početka rada Društva, najčešće vezano uz Kulturno - znanstvene skupove Dani dr. Matka Laginje, Društvo organizira najrazličitije vrste izložbi, koje su u pravilu vrlo posjećene, a obavezno ih pogledaju i učenici Osnovne škole Klana.

Do sada je održano ukupno 37 izložbi.

Makete naprava za šumske i poljoprivredne radove

Izložba autora Antona Starčića - Šopećiga, tajnika i člana Društva od samog osnutka, postavljena je u sklopu XX. jubilarnih Dana Matka Laginje, od 16. do 20. ožujka 2013. g.

Ovdje možete pogledati slike s izložbe.


Izložba u spomen na Josipa Baraka - Jožića Mavšiniga

U spomen na klanjskog slikara Josipa Baraka - Mavšniga, dugogodišnjeg suradnika Društva koji je oslikao i ilustrirao sve Zbornike, postavljena je izložba njegovih radova u sklopu XVIII. Dana Matka Laginje koji su održani 19. i 20. ožujka 2011. godine.

Ovdje možete pogledati slike s izložbe.


Makine i makinete

Etnografska izložba različitih mehaničkih naprava i uređaja kojima su se kroz protekla stoljeća služili naši stari, pod nazivom “Makine i makinete” za koju je većinu eksponata za izložbu pribavio Anton Starčić – Šopeć te ostali članovi predsjedništva postavljena je u sklopu XV. Dana Matka Laginje 15. i 16. ožujka 2008. Izložba je pobudila vrlo veliki interes mještana, gostiju i školske djece, a bila je postavljena desetak dana.

Ovdje možete pogledati slike s izložbe.


Izložba Kiparske katedre Ustanove “Ivan Matetić Ronjgov”

Izložba Kiparske katedre Ustanove “Ivan Matetić Ronjgov” na kojoj su predstavljeni radovi odraslih članova Katedre iz Općine Klana te radovi učenika Osnovne škole Klana koji su bili polaznici kiparske škole u vrijeme zimskih praznika, postavljena je u sklopu XIV. Dana Matka Laginje, 17. i 18. ožujka 2007.

Ovdje možete pogledati slike s izložbe.


© DRUŠTVO ZA POVJESNICU KLANA - 2013

Izrada i održavanje SP Design Klana