Klana organizirala primanje za devetogodišnjeg Niku Buterina, prvaka Hrvatske u boćanju do 12 godina

KLANA – U Općini Klana održano je primanje za Niku Buterina, učenika trećeg razreda OŠ Klana, prvaka države u boćanju u pojedinačnoj disciplini do 12 godina, koji je taj naslov osvojio proteklog vikenda. Načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić sa suradnicima čestitala je uspješnom devetogodišnjem sportašu na izuzetnom rezultatu i uručila mu prigodnu nagradu.

– Zanimljivo je da Niko ima samo devet godina, a natjecao se u disciplini do 12 godina, pa ne dvojimo da su pred njim još mnoge pobjede. Zadovoljstvo nam je imati tako uspješnog sportaša u našoj sredini, jer naš Niko svojim uspjesima promovira i svoj kraj iz kojeg dolazi. Svi smo na njega ponosni i želimo mu i dalje puno uspješnih i dobrih rezultata u njegovoj sportskoj karijeri. Iskrene čestitke, Niko, rekla je načelnica Šarčević Grgić.Niko Buterin rođen je 13. srpnja 2014. godine u Rijeci, a živi u Klani. Potiče iz boćarske obitelji i u šali kaže da mu je boćanje u krvi. Već sa šest godina počeo se rekreativno baviti boćanjem, uz nonota i ujaka na treninzima Boćarskog kluba Sv. Rok Klana i pokazao veliki talent i potencijal.

Početkom 2023. godine, sa samo osam godina, počeo je aktivno trenirati pod vodstvom trenera Dragana Vlaše i Franka Karlovića te trenerice Marine Šebelja. Na turniru »Miće boćarice i boćari u akciji«, u organizaciji Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije, u listopadu 2023. osvojio je nagradu za najboljeg koštadora/valjača u kategoriji od 8 do 10 godina. Od 2023. godine registrirani je igrač BK-a Sv. Rok Klana te se u sezoni 2023./2024. s ekipom ŠB-a Sv. Rok Klana – Marčelji, pod vodstvom trenera Dragana Vlaše, natjecao u državnoj kadetskoj ligi, gdje su se plasirali kao peti od jedanaest ekipa.

Na prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 12 godina natjecao se u ukupno pet od šest disciplina. U disciplini pojedinačno klasično osvojio je prvo mjesto i to u dobi od devet godina, kao jedan od najmlađih igrača prvenstva.

Na istom natjecanju osvojio je i posebnu nagradu za najboljeg koštadora/valjača prvenstva. BK Sv. Rok Klana ove godine obilježava pedeset godina djelovanja i ovo je prvi put u povijesti kluba da u svom sastavu imaju državnog prvaka.

Novi list 15. 4. 2024. Sanja Gašpert
Foto: Općina Klana

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>