Klanjska načelnica primila najbolje učenike, studente i sportaše

Načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić primila je najbolje učenike i studente te sportaše-stipendiste te istaknula kako joj je “čast ugostiti ovako pametne i vrijedne mlade ljude”.

Uz čestitke, načelnica Šarčević Grgić zaželjela je stipendistima puno uspjeha u njihovom daljnjem obrazovanju.

Ovogodišnji stipendisti Općine Klana su učenici Noel Rubeša i Dominik Bogmić te studenti Lucijan Valenčić, Anastasia Vlaše i Marija Magdalena Raspor. Također, Općina stipendira i učenike sportaše, a to su Nina Duduković, Lena Janković i Matija Valenčić.Općina Klana raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima, u sklopu kojega dodjeljuje ukupno pet stipendija učenicima srednjih škola i studentima u pojedinačnom iznosu od 320 eura u sljedećim kategorijama: jednu stipendiju za učenike trogodišnjih srednjih škola te po dvije stipendije za učenike srednjih škola u trajanju od najmanje četiri školske godine, odnosno za studente.Stipendije se isplaćuju jednokratno, a najkasnije do 31. prosinca tekuće godine za prethodnu godinu. Također, Općina Klana raspisala je i natječaj za dodjelu stipendija redovitim učenicima i studentima sportašima, kojima se dodjeljuje, također jednokratno, tri stipendije od po 320 eura; dvije stipendije za učenike sportaše do 14 godina starosti i jednu stipendiju za učenike i studente sportaše od 14 do 27 godina starosti.

– Ove su godine povećani iznosi, s dosadašnjih dvije tisuće kuna na 320 eura, što odgovara iznosu od 2.411,04 kuna.

U kategorijama u kojima je do sada bilo najviše prijava, a to su učenici četverogodišnjih srednjih škola, studenti i sportaši do 14 godina, nagradit će se po dvoje najboljih, poručila je načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić.

Sanja Gašpert, Novi list 8. 12. 2023.
Foto - Općina Klana

©SANDRO PRINC 2019


<< Pop Up 1 - Enter Your Content Here >>