Veselo i svečano

Klanjci slave Rokovu, svoj najveći blagdan

Koncertom pop & rock evergreen dua »Blu kanu« na kojemu će nastupiti Goran Rubeša i Damir Tomić u petak na klanjskoj Gradini završava ukupan ljetni program na Gradini u kojemu su od lipnja sudjelovali Klapa Kaštadi, Zvjezdan Ružić i Darko Jurković Charlie, Teatar Gavran s komedijom »Sladoled« i Klapa Nevera

KLANA Rokovu, najveći klanjski blagdan, Klanjci će i ove godine proslaviti bogatim programom koji će se odvijati od 14. do 19. kolovoza.Obilježavanje blagdana zaštitnika Klane, sv. Roka, počinje romantikom, u utorak u 22 sata organizirana je »Noć pod zvijezdama«, odnosno promatranje suza sv. Lovre uz logorovanje na Gumancu, a okupljanje za sve zainteresirane bit će u 19 sati ispred Vatrogasnog doma.

Rokova je izvorno vjerski blagdan te sadrži i vjerske sadržaje. Stoga će u srijedu, 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe biti procesija i sveta misa u Strmašćici, ali i sveta misa na sam blagdan sv. Roka u četvrtak u 11 sati, u crkvi sv. Roka.

U četvrtak će u 17 sati uslijediti i otvorenje izložbe » 20 lit Udruge maškare Studena« u predvorju kinodvorane, a u 18 sati u kinodvorani što se tiče same Općine najvažnija svečana sjednica na kojoj će biti dodijeljene općinske nagrade.

– Koncertom pop & rock evergreen dua »Blu kanu« na kojemu će nastupiti Goran Rubeša i Damir Tomić u petak na klanjskoj Gradini završava ukupan ljetni program na Gradini u kojemu su od lipnja sudjelovali Klapa Kaštadi, Zvjezdan Ružić i Darko Jurković Charlie, Teatar Gavran s komedijom »Sladoled« i Klapa Nevera.

– I iduće godine namjeravamo nastaviti s održavanjem ljetnih večeri na klanjskoj Gradini, najavljuje Ivana Marinčić, voditeljica Odsjeka za društvene djelanosti u Općini Klana i koordinatiorica manifestacije Rokova i dodaje da se tijekom Rokove tradicionalno, već niz godina, pa tako i ove, održavaju malonogometni turnir, boćarski turnir, natjecanje vatrogasne djece i mladeži, pohod na Obruč, turnir u briškuli i trešeti, brdsko-biciklistička utrka i nogometna utakmica.

– Svake godine uleti i neki novi sadržaj, ove godine streljački turnir i turnir u beli te stolnom tenisu – najavljuje Ivana Marinčić i dodaje će u svim aktivnostima sudjelovati 850 do 900 sudionika.

Kad je o zabavi riječ, mnoge će razveseliti koncert Crvene jabuke u subotu i Mirjane Bobuš u nedjelju uz prateće bendove.

Organizacija ugostiteljskog i zabavnog dijela povjerena je Promociji d.o.o.

Novi list, 11. 08. 2018. Biljana Savić
Foto: Sergej Drechsler