Koncert i predstava noviteti ovogodišnje rokove u Klani

KLANA Mještani Klane i ove će godine bogatim programom proslaviti Rokovu, a u nizu manifestacija što će biti održane od petka, 11. kolovoza, do srijede, 16. kolovoza ove godine, prvi su put uvedena i nova kulturna događanja, poput koncerta i kazališne predstave.

Sve kreće u petak otvaranjem malonogometnog turnira u 17 sati, a sat kasnije u Multimedijalnom centru bit će upriličena izložba dječjih radova »Riba ribi grize rep«.

U predvorju kinodvorane u 20 sati slijedi još jedna izložba -»Klanjske mačkare kroz lita«, dok će u 21 sat na Gradini koncert održati Damir Halillć Hal.

Subotnji program otvara se već u 8 sati boćarskim turnirom, a u isto vrijeme počinje i cjelodnevni sajam robe široke potrošnje i rukotvorina.

U 10 sati otvara se 15. natjecanje vatrogasne djece i mladeži, dok Planinarsko društvo Pliš u 15 sati zakazuje okupljanje za tradicionalni pohod na Obruč, već deveto izdanje Rokovskog zalaska sunca.

U 18 sati slijedi dječji program uz plesnu hip-hop radionicu i nastup Plesnog centra Stars uz stare igre, odbojku i badminton. Kazališna predstava Domoljuba 1909., naslovljena »Koze diši prč« bit će u 20.30 sati, dok u 22 sata slijedi plesna zabava.

Pod vodstvom Astronomskog društva Rijeka u 23 sata bit će održana Noć pod zvijezdama: promatranje suza sv. Lovre, uz logorovanje na Gumancu. Okupljanje je u 19 sati ispred Vatrogasnog doma.

Nedjeljni program starta 20. brdsko-biciklističkom utrkom Klana-Gumance-Suho, a u 15 sati kreće turnir u brlškuli i trešeti. Za 18 sati zakazan je triangolo nogometni turnir u kojem će nastupiti NK Klana, NK Halubjan i NK Plama Podgrad. Večernja plesna zabava odvijat će se od 20.30 satijiadalje.

Turnir u igri »Čovječe, ne ljuti se« bit će održan u ponedjeljak u 17 sati, a sat vremena kasnije, na školskom igralištu, počinje humanitarni košarkaški turnir, dok plesna zabava slijedi u 20.30 sati.

U utorak u 17 sati slijede procesija i sveta misa u Strmašćici, a na sam blagdan sv. Roka u 8 i 11 sati bit će služene svete mise u crkvici sv. Roka, dok u 18 sati slijedi svečana sjednica Općinskog vijeća.

Novi list, 09. 08. 17. A. P.