Pusna fešta legendarnih proporcija

STUDENA » Još jedno ludo i nezaboravno Zimsko maškarano druženje održano je pod organizacijskom palicom Maškara Studena u studenjskom domu, gdje se u subotu uvečer jedva moglo ući od brojnih karnevalskih skupina i drugih maškarona koji ovo dogadanje već godinama ne propuštaju.

Zimsko maškarano druženje u Studeni jedinstveno je po tome što ga Studenjci priređuju samo jednom, ali onda se potrude napraviti tance koji se pamte i kasnije tjednima pa i mjesecima nadugo i naširoko prepričavaju.

Nerijetko se za zimsko druženje prijave šalju već tjednima prije nego li se održava, a zašto je to tako, bilo je jasno i ove subote kad su se u Domu jedni do drugih natiskali Čiketi, Afrička šljiva, labinjonska Domoća folšarija, Zametski zvončari i maškare, klanjske mačkare, Gušti su gušti, maškare iz Lisca i Zoretića, te Stare gedore, a prvi put gosti su bile i maškare iz Višnjana.

E da, ne treba zaboraviti ni na Pehinarske feštare, koji su ugodno iznenadili domaćine time što su, izgleda, prvi put u životu nekamo prvi došli, i to upravo u njihovu Studenu.

Maškare Studena ponovo su se pokazale kao odlični domaćini pa je svaka maškarana grupa počašćena večerom, tradicionalnom studenjskom jotom. Mnogi od prisutnih do kraja večeri zahvaljivali su organizatorima iz Odbora Udruge Maškare Studena na još jednom više nego uspjelom druženju, a oni sa svoje strane izražavaju zahvalnost caffe baru Žejanka i Pumpa bandu na sviračkim sposobnostima.

Novi list, 23. 01. 17. Andrej Petrak