Matija Laginja:

"Izradit ćemo novi urbanistički plan za područje Pilane"

Podsjeća da je s Fakultetom zdravstvenih studija dogovorena izgradnja bolnice za njegu pacijenata u klanjskoj vojarni, a planira nastavak programa dodjele besplatnih osnovnoškolskih udžbenika. Najavljuje uređenje šetnica, biciklističkih i jahaćih staza kao preduvjeta za početak turističkog razvoja

KLANA Matija Laginja, koji kao kandidat HDZ-a za načelnika Klane, na ovim lokalnim izborima traži povjerenje za treći mandat, predstavio je listu za Općinsko vijeće, koju uz njega kao nositelja, čine još: Herman Sušnik, Silvio Šebelja, Katarina Mrvčić, Siniša Štokom, Maks Gržinčić-Riba, Jelena Šebelja, Marijan Zubalj, Ivana Gržinčić, Danijela Štokom i Ivana Laginja.

Najavio je kako namjeravaju privući nove investitore u preostale slobodne prostore u Klani i na Liscu, s kojima Općina već vodi razgovore.

- Izradit ćemo novi urbanistički plan za područje Pilane kako bi se povećali kapaciteti DI Klana, a završit ćemo dokumentaciju za radnu zonu Kunfin, zajedno s radnom zonom Marišćina. U ovom projektu vidim velik interes Općine, jer radi se o najvećoj zoni u Klani s praktično riješenom infrastrukturom, rekao je Matija Laginja.

Najavljuje nastavak projektiranja i izgradnje nedostajućih vodovodnih ogranaka po naseljima, kao i da će ove godine krenuti izgradnja hidroforske stanice Studena -Za Vrh.

U planu je, kaže, pristupiti projektiranju i izgradnji kanalizacijske mreže u Studeni i Klani, koji treba pripremiti za kandidiranje na EU fondove. Planira zamjenu javne rasvjete i uvođenje brzog interneta do svakog domaćinstva, a kaže kako je izgradnja reciklažnog dvorišta pred dobivanjem građevinske dozvole.

- Donijeli smo detaljne planove za proširenje groblja u Klani i Brezi pa ćemo krenuti s otkupom privatnih parcela za proširenje groblja, a sredstva su osigurana putem Ministarstva regionalnog razvoja. Uvod je to u izgradnju samog groblja, rekao je Laginja.

Podsjeća da je s Fakultetom zdravstvenih studija dogovorena izgradnja bolnice za njegu pacijenata u klanjskoj vojarni, a planira nastavak programa dodjele besplatnih osnovnoškolskih udžbenika. Najavljuje uređenje šetnica, biciklističkih i jahaćih staza kao preduvjeta za početak turističkog razvoja.

- Okrenut ćemo se društvneo poticajnoj stanogradnji kako bi svi koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a posebice mlade obitelji, taj problem kvalitetno riješili. Za ovaj projekt imamo sve predispozicije na području Kalužice, gdje Općina ima građevinsko zemljište u svom vlasništvu, rekao je Laginja, poručujući da je glas za listu HDZ-a i njega kao načelnika glas za bolju i stabilnu općinu Klana.

Novi list, 16. 05. 2017. Andrej Petrak
Foto: Marin Aničić