SDP, PGS i HSS idu zajedno na izbore u Klani

Željka Šarčević Grgić, članica SDP-a, bit će kandidatkinja koalicije SDP-PGS-HSS na svibanjskim lokalnim izborima za načelnicu Klane, dok je kandidat za zamjenika načelnice Slavko Gauš iz PGS-a.

– Naša koalicija okupila se na zajedničkim programima u cilju poboljšanja kvalitete života svih mještana Klane, dok uz pomoć Primorsko-goranske županije želimo realizirati niz kapitalnih projekata. Obnova vojarne u Klani već je u županijskim projektima za sljedeće četiri godine, a plan nam je obnoviti Staru školu u Studeni te Tavernu u Klani. Prioritet nam je i uvođenje brzog interneta na cijelom prostoru općine, poglavito Lisca i Breze, gdje je potrebno napraviti kompletno novu infrastrukturu. Općinu ćemo približiti građanima kako bi postala ugodno mjesto za život svim stanovnicima – rekla je Željka Šarčević Grgić.

Turistički potencijal

Naglašava ulaganja u obrazovanje kadrova za aplikaciju projekata na europske fondove, jer smatra da se Klana, u kojoj raste broj OPG-ova i privatnog smještaja, može promovirati kao turistička destinacija. U tu svrhu, kaže, potrebno je osnovati Turističko informativni centar, kako bi se ljudi koji kreću u ove poslove mogli pravodobno informirati o mogućnostima koje imaju. Najavljuje i poboljšanje socijalnog programa, kao i rada s mladima u okviru MMC-a, ali i promociju sportskih aktivnosti, ponovo pokretanje ukinutog Glasnika Općine Klana, te oživljavanje kulturnih i društvenih manifestacija koje su zamrle protekle četiri godine. Slavko Gauš ističe da je Klana, s dvije tisuće stanovnika, općina s najvećim brojem radnih mjesta u odnosu na broj stanovnika, ali upozorava da Općina dosad nije dovoljno kandidirala i koristila županijska i državna sredstva za razvoj projekata na svom području, što najavljuje promijeniti.

Mladost i iskustvo

– Ranijih godina nismo uspijevali onaj dio prihoda koji se ostvaruje na našem području iskoristiti za naš razvoj pa ćemo učiniti sve da se što više sredstava, koja odlaze državi, usmjerava natrag u općinu – rekao je Slavko Gauš. Kandidate je podržao predsjednik SDP-a PGŽ-a i kandidat za župana Zlatko Komadina, ističući da je koalicijska lista s pravim spojem mladosti i iskustva jamstvo da će se ubuduće Klanom dobro upravljati.

– Uvjeren sam da će Željka Šarčević Grgić znati dati pravi doprinos poboljšanju uvjeta života, kako mladih, tako i svih ostalih Klanjaca. Županija se i dosad trudila pomoći pa se zajedno s Fakultetom zdravstvenih studija sudjeluje u pokretanju dnevne bolnice u prostoru bivše vojarne, a podržavamo Klanu i Viškovo u razvoju radne zone uz Petrolejku – rekao je Komadina. Koordinator HSS-a PGŽ-a Danijel Celcner kaže da su Željku Šarčević Grgić prepoznali kao odličnu kandidatkinju, koja će znati pomoći OPG-ovima i poboljšati uvjete života u ovoj općini.

 

Novi list, 03. 05. 17. Andrej Petrak
Foto: Sergej Drechsler